Parmaksız'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Yüce Ulusumuzun tekrar ayağa kalktığı günün 91. Yıl dönümünü büyük bir heyecan ve şevk ile karşılamış bulunmaktayız.

Özellikle Suriye ve Mısır’da yaşanan iç savaşların çekişmelerin ülke olarak hepimizi üzdüğü bugünlerde ülke içindeki farklılıkların bir zayıflık olarak değil ülkemizin bir zenginliği olarak görülmesi gerektiğini Kurtuluş Savaşı mücadelelerinde atalarımız en güzel şekilde sergilemişlerdir.

Aynı ay içerisinde topraklarına girdiğimiz Anadolu’yu düşmanlardan temizleyerek bizlere emanet eden atalarımıza ne kadar müteşekkir olduğumuz her geçen gün önemini bir nebze daha artırmaktadır.

Ulusumuza engin sağduyusu ile önderlik yapan Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük meşru müdafaa savaşını zaferle noktaladıktan sonra, cephede savaştıklarıyla dost olmuş, ‘yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi üzerine inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere tek bir düşman kalmaksızın emanet etmiştir.

Bize bu onur gününü armağan etmek için canları ve kanlarıyla mücadele eden atalarımızı, en az onlar kadar kahraman analarımızı, büyük önderi ve yol arkadaşlarını şükran ve saygıyla anıyor, Kurutuluş savaşındaki birlik beraberlik duygularının, kardeşlik bağlarının ülkemizde her daim hâkim olması temennileri ile ulusumuzun bayramını kutluyorum.

 

                     M.Arif PARMAKSIZ
           Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası

                 Yönetim Kurulu Başkanı