Nevşehir İl Müftülüğü tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı yıldönümü kutlamaları kapsamında lise ve ortaokul öğrencileri arasında kompozisyon ve resim yarışması düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca geleceğimizin teminatı genç nesillerin İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, Milli Şairimizi daha iyi tanımaları, gençlerimiz arasında bir farkındalık oluşturulması ve gençlik çalışmalarına ivme kazandırılması amacıyla İl Müftülüğü tarafından "On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" temalı lise öğrencileri arasında kompozisyon, ortaokul öğrencileri arasında resim yarışması düzenlendi.

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’nın başkanlığında oluşturulan komisyonun değerlendirmeleri sonucunda; lise öğrencileri arası kompozisyon yarışmasında Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinden Sultan Sağur birinci, Diriliş Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Tuğçe Baştürk ikinci, Gülşehir Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesinden Zeynep Poyraz üçüncü oldu. Ortaokul öğrencileri arası resim yarışmasında ise Şehit Semih Turgut Ortaokulundan Zeynep Dokutur birinci, Avanos Şehit Polis Halil Gün Ortaokulundan Ela Naz Boran ikinci, Ürgüp Mustafa Veli Halıcı İmam Hatip Ortaokulundan Mihrişah Erva Kolman üçüncü oldu.

Nevşehir İl Müftülüğü olarak yarışmalara katılan öğrencilerimize, yarışmalara göstermiş oldukları yoğun ilgi ve alakalarından dolayı öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ediyoruz.