Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığına ziyarette bulundu. Ziyarette Başkan Mustafa Korkmaz Belediye Başkanı Sayın Mustafa Ateş’e plaket takdim etti. 

Başkan Mustafa Korkmaz ziyaretle ilgili yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi; 

“Gözde Kasabamız Ortahisar Belediye Başkanımız Mustafa Ateş odamızı ziyaret etti. Ziyarette kendisine Ürgüp’te yetişen tarım ürünleri ve miktarları hakkında güncel bilgi aktarımında bulunduk. Türkiye’de narenciye (limon) doğal depoculuğunun muhafaza amaçlı ilk yapıldığı ve mevcutta devam eden depolama çalışmaları hakkında görüştük. Başkanımız kasabada yaşanan turizm, ticaret ve tarım konusunda bilgi paylaştı. Çiftçimizin son günlerde yaşadığı kuraklık ve üretim maliyetlerine etki eden ürünlerin müthiş derecede arttığını ve bu yüzden çiftçimizin desteğe ihtiyaçı olduğunu dile getirdik. Ürgüp ilçemizde yetişen odamız tarafından Marka tescili alınan Ürgüp Kabak çekirdeğini, ilçemizde üretilen köftür ve pekmezimizi, patates ve hububat ürünlerimizi, son zamanlarda ilçemizde de yaygınlaşmaya başlayan aromatik bitki sınıfından Lavantanın, süs bitkisi Lale’nin gün geçtikçe artmaya başladığını, Sarıhıdır köyümüzde 30 milyona yaklaşan sebze fidesi yetiştiriciliğini, tarımsal sulama durumlarımızı, çilek yetiştiriciliğimizi, kayısı, elma, ceviz vb. meyvelerin üretiminden, bölgenin en güzel yetiştirilen üzümlerin kalite artarak devam ettiğini konuştuk. Başkanımız Sayın Ateş’e nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederim, üreten eller dert görmesin” dedi. 

Belediye Başkanımız Ateş ise; “tarımda üretimin artması verimin yüksek olması her kesimi mutlu eder. Kasabamız da narenciye (limon) muhafazası, depolama faaliyetleri devam ediyor. Tarım olmazsa olmazımız bunu hepimiz çok iyi biliyoruz, Allah çiftçilerimizin emeğini boşa çıkarmasın, ürünleri bol kazançları bereketli olsun. Oda başkanımız Mustafa Korkmaz, yönetim kurulu üyelerimiz Vehbi Zengin ve Mustafa Atan’a ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.