Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Turizm Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) koordinasyonunda hazırlanan ve başvuru sahibinin Ortahisar Belediyesi olduğu “Kapadokya'nın Merkezi Ortahisar'ın Kentsel Kimliğinin Turizme Kazandırılması” projesi Bakanlık tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Proje destek sözleşmesi ise Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş’in katılımı ile imzalandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş; "AHİKA 2020 Yılı Turizm Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programına Ortahisar Belediyesi tarafından sunulan ve destek almaya hak kazanan “Kapadokya'nın Merkezi Ortahisar'ın Kentsel Kimliğinin Turizme Kazandırılması” projesinin sözleşmesi imzalandı.

Nevşehir'in Ürgüp İlçesine bağlı Ortahisar Kasabasının çehresini değiştirecek projeye imza atan Ortahisar Belediye Başknaı Mustafa Ateş; "AHİLER Kalkınma Ajansı'nın 2020 Yılı Turizm Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, Ortahisar Belediyemiz ve gönüllü ekibimiz tarafından yazılan "Kapadokya'nın Merkezi Ortahisar'ın Kentsel Kimliğinin Turizme Kazandırılması" projemiz, toplam 1.900.345 TL hibe almaya hak kazandı. İmzaların atılmasının ardından kasabamızı Kapadokya bölgesi içerisinde öne çıkaracak bu projenin uygulanmasına en kısa sürede başlanacaktır. Kasabamıza hayırlı uğurlu olsun... " dedi.

Başkan Ateş; "T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mız başta olmak üzere; bu projede desteklerini esirgemeyen, sayın Valimiz İnci SEZER BECEL'e, sayın İl Başkanımız Ali KEMİKKIRAN'a, sayın Milletvekillerimiz Mustafa AÇIKGÖZ ve Yücel MENEKŞE'ye, sayın İlçe Başkanımız Oğuz KAHRAMAN'a, Ahiler Kalkınma Ajansı yetkililerimize, Kapadokya Alan Başkanlığı yetkililerimize, proje ortağımız Ürgüp Kaymakamlığı ile iştirakçimiz Ortahisar Turizm Tanıtma Derneği'ne teşekkürlerimizi sunarız..." dedi.