Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında dün meydana gelen şiddetli yağış sonrası oluşan sel kasaba merkezinde su baskınlarına neden oldu. Etkili olan selden 20 ev ve işyeri zarar gördü.

Oluşan afet durumu sonrası Ortahisar Belediyesi ekipleri, gece saatlerinden sabaha kadar çalışarak selin neden olduğu olumsuzlukları gidermeye çalıştı.

Ortahisar Belediyesi Sel Yaralarını Sarıyor...

Çalışmaları yakından takip eden Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş yaptığı açıklamasında; "Mesaj yazan ve arayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Kasabamızdaki yaraları sarmaya bugün de devam ediyoruz. Dün geceden beri çalışan tüm belediye personelime özellikle teşekkür ederim. Ayrıca sabaha kadar bizleri yalnız bırakmayan Milletvekillerimize, Ürgüp Kaymakamımıza, İl Özel İdare Ekiplerimize, AFAD İl Müdürlüğümüze, Karayolları Şefliğimize ve İlçe Jandarma Komutanlığımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Ateş; "Çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Kasabamızda yaklaşık olarak 20 ev ve iş yerinde ciddi maddi hasar oluşmuştur. Ayrıca bir çok evin kanalizasyon alt yapısında ve yollarımızda sorunlar meydana gelmiştir. Mağduriyet yaşayan bütün vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Belediyemiz, diğer kurumlardan da yardım alarak en kısa zamanda gereken müdahaleleri yapacaktır. Allah Devletimize zeval vermesin" dedi.