Pınarbaşı, “KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı desteği ile işini kurmuş faal işletmelere İşletme ve Makine Teçhizat Kredisi için 50 Bin TL’ye kadar kredinin 10 puanlık faiz tutarını KOSGEB’in karşılayacak” dedi.

Pınarbaşı, faiz desteğinden yararlanacak firmaların KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı desteği ile işini kurmuş faal işletmeler olduğunu ve başvurunun ilk adımının bankalar olduğuna dikkat çekti.

Faizin %10’luk dilimi KOSGEB tarafından karşılanacak

KOSGEB’in yeni finansman desteği, KOBİ’lerin finansmana daha kolay erişebilmesi ve kullanılan devlet imkanları ile daha fazla katma değer yaratması amacıyla kurgulandığını belirten Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, “Yeni desteğe göre işletmeler, KOSGEB’in anlaşmalı olduğu 10 bankadan kredi kullanacak. Bu kredinin yıllık faiz veya kâr payı tutarlarının önemli bir bölümü KOSGEB tarafından karşılanacak. KOSGEB desteği ile işini kurmuş faal işletmeler, 50 bin TL’ye kadar işletme kredisi veya makine teçhizat kredisi alabilecek. Bu kredinin faizinin 10 puanını KOSGEB karşılayacak. Girişimciler, 12 aylık vadede sadece anapara ve 3.75 puanlık faiz ödemesi yapacak. Limitler 3 yıl süreyle geçerli olacak, işletme üç yıl içerisinde üst limiti aşmadan desteği istediği zaman kullanabilecek” ifadelerinde bulundu.

İşletme Kredisinde Vade 12 ve 18 Ay

Birlik Başkanı Pınarbaşı, 50 bin TL İşletme Kredisinin 12 ay vadesine uygulanan % 13,75'lik faiz tutarının %10'unu KOSGEB karşılayacağını belirterek “Yine İşletme Kredisinde; 18 ay vadesine uygulanan % 14,00'lük faiz tutarının %10'unu KOSGEB karşılayacak. Örneğin işletmesi için işletme kredisine anlaşmaları bankalara 50.000 lira için 18 ay vade için başvuran işletmeye KOSGEB, faiz oranının %10’unu karşılayacak. İşletme böylece anapara olan 50.000 lira ve +4,00 faiz oranı ile aldığı krediyi 18 ayda geri ödeyecek” diye konuştu. Makine Teçhizat Kredisinde İse Vade 12, 18, 24, 30 ve 36 Ay

Makine Teçhizat Kredisi için başvuracak işletmeler için Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, “KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı desteği ile işini kurmuş faal işletmeler Makine Teçhizat Kredisi için 50 Bin TL’ye kadar kredi için bankaların faiz oranı 12 ay için %13,75, 18 ay için %14,00, 24 ay için %14,25, 30 ay için %14,50, 36 ay için ise %14,75. Bu faiz oranlarında KOSGEB’in desteği faiz oranının %10’u. Örneğin işletmesi için makine teçhizat kredisine anlaşmaları bankalara 50.000 lira için 30 ay vade için başvuran işletmeye KOSGEB, faiz oranının %10’unu karşılayacak. İşletme böylece anapara olan 50.000 lira ve +4,50 faiz oranı ile aldığı krediyi 30 ayda geri ödeyecek. KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı desteğinden yararlanarak işini kurmuş faal işletmeler, 50 bin TL’ye kadar işletme kredisi veya makine teçhizat kredisi alabilecek. Nevşehir' de bu işletmelerin önce anlaşmalı bankalara başvurarak bu krediden yararlanmaları gerekiyor. Şartları tutan işletmeleri bu krediden faydalanmalarının firmaların lehine bir uygulama” dedi.

Başvuruların yapılacağı bankalar ise şöyle: Akbank, Halk Bankası, Denizbank, İş Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Vakıflar Bankası, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası.