Mesleki eğitimin kalitesini artırmak amacıyla Bakanlığımız tarafından düzenlenen "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında etkinlikler yapılmaya devam ediliyor.  

Son olarak "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerle Buluşuyor" isimli etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikle Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimizle projede yer alan Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz birlikte güzel eserler çıkarıp resim ve müzik alanlarında yarışacaklar. 

1 Mart-30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek etkinliğin bilgilendirme toplantısı için Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Hanifi Şahin, Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Köse, Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Dursun, Nevşehir Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Kemal Yılmaz, Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rıza Ceylan bir araya geldi. 

Toplantıda etkinliğin amacı, hedefleri ve uygulamada dikkat edilecek hususlar konuşuldu. Ayrıca etkinliğin planlı bir biçimde yürütülmesi için İl Milli Eğitim Etkinlik Düzenleme ve Etkinlik Seçici Kurulu oluşturuldu. 

Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, yeni bir bakış açısıyla yeniden yapılandırılan meslek liseleri için düzenlenen etkinliklerin önemini vurguladı. "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerle Buluşuyor" isimli etkinliğin de projede yer alan okullarımızda titizlikle uygulanacağını belirtti. Etkinlikte yer alacak okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.