Nevşehir Merkez Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen “Erbabından Dinliyorum Eğitim Süreçlerine Vizyoner Bakış ve Tecrübe Paylaşımı” konulu panele konuk olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.   

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.-10.-11. ve 12. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen panele davetli konuşmacı olarak katıldı. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni Fatma Demirayak moderatörlüğünde gerçekleştirilen panel, Lise Müdürü Veli Sağır’ın açılış konuşmasıyla başladı. Müdür Veli Sağır konuşmasında, kendilerini kırmayarak panele davetli konuşmacı olarak katılan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e teşekkür etti.

Rektör Aktekin Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu

Panele konuşmacı olarak katılan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtdışına burslu öğrenci gönderdiğini ve kendisinin de MEB bursu ile yurtdışında eğitim gördüğünü söyleyerek, buradaki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

NEVÜ’ye bağlı fakülte, meslek yüksekokulu ve üniversitenin sunduğu imkânlardan bahseden Rektör Aktekin, uzaktan eğitimle hayatın olağan akışıyla birlikte yaşanılan zorluklara değinerek, öğrencilerin bu süreyi planlı bir şekilde değerlendirmeleri konusunda bazı tavsiyelerde bulundu. Rektör Aktekin, “Ben de öğrencilik dönemimden itibaren kitap okumayı çok seven biriyim ve özellikle Türk ve dünya klasiklerini severek okumuşumdur. Sizler de uzaktan eğitimle aldığınız dersler dışında evlerinizde çeşitli etkinler yapıp, ders kitaplarınız dışında Türk ve dünya klasikleri kitaplarını okuyabilirsiniz. Diğer taraftan ailelerinizle birlikte sevdiğiniz film ve belgeselleri izleyebilir ve ilgi duyduğunuz alanlar üzerine yoğunlaşabilirsiniz” dedi.   

Aktekin: İyi Bir Kariyer İçin Yabancı Dil Öğrenin

Yabancı dil öğrenmenin önemine vurgu yapan Rektör Aktekin, öğrencilerin öğrenecekleri bir ve birden fazla yabancı dilin gelecekte planlayacakları iyi bir kariye sahip olabilmelerinde kendilerini bir adım öne taşıyacağını söyledi.  

Aktekin: Ana Kaynak Olarak MEB Kitapları Yeterli

Rehber öğretmen Fatma Demirayak’ın ders kitapları konusunda ek kaynak önerisi sorusu üzerine Milli Eğitim Bakanlığının ders kitaplarının ana kaynak olarak yeterli donanıma sahip olduğunu söyleyen Rektör Aktekin, asıl çalışmanın bu kitaplar üzerinden yapılması gerektiğini ve üniversite sınavlarına hazırlık için ek olarak çalışmaları yönünde öğrencilere tavsiyede bulundu.  

Aktekin: Kitaplarınızı Koruyun ve Arkadaşlarınızla Paylaşın

Kendi öğrencilik yıllarında ders kitaplarının pahalı olduğu ve zor temin edildiği için kitaplarını özenle koruyarak kardeşlerine, akraba çocuklarına, okula başlayan komşu çocuklarına vererek paylaştıklarını belirten Rektör Aktekin, öğrencilerin de kullandıkları her tür kitaplarını koruyarak arkadaşları ile paylaşmalarını istedi.

Aktekin: Diş Hekimliği Fakültemize Yeni Eğitim – Öğretim Yılında Öğrenci Alacağız

Demirayak’ın Üniversitede dişçilik fakültesi ve hukuk fakültesi kurulması için bir çalışma yapılmakta mı soru üzerine bilgi veren Rektör Aktekin, “Üniversitemiz bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi açıldı ve öğretim üyesi eksikliğimizi de tamamladık.  İnşallah önümüzdeki yeni eğitim – öğretim yılında bu fakültemize ilk öğrencilerimizi de almayı planlıyoruz. Hukuk Fakültesinin ise açılması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Aktekin: Sevdiğiniz ve İstediğiniz Bölümleri Seçin

Öğrencilere üniversitede okumak istedikleri bölümler için de tavsiyelerde bulunan Rektör Aktekin,  öğrencilerin severek ve isteyerek girecekleri bir bölümü seçmeleriyle asıl başarıyı elde edebileceklerini belirterek, prestij için bir bölüm seçmelerinin kendilerini zorlayacağını, belki de hayatları boyunca mutsuz bir iş hayatlarının olabileceğini söyledi.