Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında düzenlenen "Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü” istişare toplantısına katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel Başkanlığında Kapadokya Alan Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Vali Yardımcısı ve Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu, Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin ölümünün 750’nci yıldönümü olan 2021 yılının anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın da 2021 yılının "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmasına dair genelgesi doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda yıl boyunca yapılacak çeşitli etkinliklere dair yürütülecek hazırlıklar ve çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda konuşan Rektör Aktekin, NEVÜ’ye ismini de veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi vefatının 750. yılında adına yakışır şekilde anmak ve anlatmak için üniversite olarak yürütülen panel, konferans, seminer, sergi, akademik yayın hazırlıkları ve diğer çalışmalar hakkında Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve katılımcıları bilgilendirdi.