Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ile Turizm Akademisyenleri Derneği Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TUADER-TURAK) işbirliği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesinin katkılarıyla 19 Ağustos 2020 Çarşamba günü 10:00-17:30 saatleri arasında çevrimiçi(online) ortamda gerçekleştirilen “Turizm Eğitiminde Kalite ve Akreditasyon” konulu çalıştaya katıldı.

TURAK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna’nın başkanlığında yapılan açılış oturumunda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Yüksek Öğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuşmacı olarak yer aldılar.

Çalıştay kapsamında, “Rektörlerin Gözüyle Eğitimde Kalite ve Akreditasyon” konulu panelde konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında Turizm İşletmeciliği programında ilk, Turizm Rehberliği programında ise tek akredite olmuş fakülte olan NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın ve öğretim elemanlarına, bu süreçte göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Aktekin, üniversiteler için akreditasyonun önemli olduğunu, NEVÜ olarak akreditasyon çalışmalarını desteklediklerini belirterek bu sürecin devam edeceğini ve diğer programların da akredite olma yolunda eksikliklerinin giderileceğini vurguladı.

Ayrıca NEVÜ bünyesinde akredite olan ilk programların Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği olmasının diğer fakültelerdeki bölümlere örnek teşkil edeceğini ve turizm fakültesinin bu deneyiminden diğer fakültelerin de faydalanacağını belirtti.

“TURAK Akreditasyonunda İyi Uygulamalar” konulu panelde konuşan NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, NEVÜ Turizm Fakültesi olarak akreditasyon sürecinde gerçekleştirilen iyi uygulamaların, akredite olacak diğer yükseköğretim kurumlarındaki programlara örnek teşkil etmesi amacıyla bilgi paylaşımında bulundu. Bu kapsamda gerçekleştirilen uygulamalardan örnekler vererek, bu uygulamaların akreditasyon sürecine katkıları ve yapılan çalışmalarla paydaşların sürece nasıl dahil edildiği ile ilgili bilgi aktarımında bulundu.

Çalıştay, TURAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Birkan’ın değerlendirme konuşması ile sona erdi.