Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı ziyaret etti.

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı makamında ziyaret eden NEVÜ Rektörü ve ÜNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, UNİKOP’a üye olan diğer üniversiteler ile birlikte bulundukları şehirlerin, bölgelerin ve ülkenin her alanda gelişip kalkınmasına önemli derecede katkıda bulunacak ortak çalışma ve projeler hakkında Rektör Arıcan ile istişarelerde bulundu.

Aktekin ayrıca, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından 2021 yılının Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750’nci yıl dönümü ve Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması nedeniyle anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmasının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından da 2021 yılının "Hacı Bektaş Veli Yılı", “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” ve “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanması kararına istinaden, iki üniversite arasında bu kapsamda yürütülebilecek etkinlik ve faaliyetlere değindi.

Rektör Aktekin’e ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden ve ÜNİKOP Dönem Başkanlığı görevinin hayırlı olmasını temennisinde bulunan Arıcan ise, ASBÜ olarak bilgi ve tecrübe paylaşımı, bilimsel ve teknolojik kapasitelerinin ortak kullanımını amaçlayan ikili işbirliklerine hazır olduklarını ifade etti.