Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’yı ziyaret etti.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’yı makamında ziyaret ederek kendilerine başarılı çalışmalarının devamını dileyen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, iki üniversite arasındaki işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Aktekin, NEVÜ olarak işletmelerin işgücü ihtiyacının karşılanması, bilgi ve tecrübe paylaşımı, bilimsel ve teknolojik kapasitelerinin ortak kullanımını amaçlayan bir işbirliği modelini Kayseri Üniversitesi ile gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Rektör Karamustafa, Rektör Aktekin’e teşekkür ederek Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Kayseri Üniversitesi arasındaki mevcut ve gelecek işbirliklerinin önemine işaret etti.

Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın çini işlemeli gümüş tabak hediye takdimi ve Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yayınlanan Hacı Bektaş Veli’nin “Makalat” ile Mevlana’nın “Mesnevi” kitaplarını takdim etmesi ile sona erdi.