Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ile birlikte,  Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş’ı ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nu ziyaretlerinde makamında ağırlayan NTB Başkanı İbrahim Salaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. NTB ve yürüttüğü çalışmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi veren Başkan Salaş, üniversitenin ortaya koyduğu güzel ve başarılı çalışmalarıyla şehrin kalkınmasında öncülük eden bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, NTB olarak bundan sonrada üniversite ile ortak projelere imza atarak desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Üniversite olarak kamu kurumlarıyla birlikte sivil toplum kuruluşlarıyla ikili işbirliklerine büyük önem verdiklerini belirten Rektör Aktekin ise, “Göreve geldiğim günden bugüne şehrin de bizden beklentileri doğrultusunda çalışmalarımıza ikili istişareler halinde başladık. Bu kapsamda da ziyaretlerimizi gerçekleştirerek şehrimizin sahip olduğu turizm, tarım, sanayi ve hayvancılıkla birlikte sahip olduğu tüm değerleriyle kalkınmasına yönelik kamu kurumlarıyla olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarıyla da fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Bu vesileyle üniversitemizin kuruluşundan bugüne vermiş olduğunuz tüm desteklerinizden dolayı şahsım ve üniversitemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Aktekin ayrıca, üniversitede açılması planlanan yeni bölüm ve programlara dair Başkan Salaş ile bir süre görüştü.