Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, "Saray’ın talimatı, yandaş sendikaların ‘olur’uyla var edilen ve mesleğimizin üzerine bir kabus gibi çöken Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı ilk günden beri en güçlü duruşu sergileyen ve bu duruşu sayesinde öğretmenlerin akın akın üye olduğu Eğitim-İş, bu hızlı büyümesi nedeniyle toplu istifalarla çalkanan sarı sendikaların hedefi haline gelmiştir. 

Eğitim-İş’e yönelik bu haset dolu saldırganlık öyle bir boyuta gelmiştir ki son olarak sendikamızın 10 yıldır aynı şekilde aldığı kılık-kıyafet kararı, yandaşlarca pişirilip gündeme getirilmiş, sendikamız inanç karşıtı ilan edilmeye çalışılmıştır. 

Eğitim emekçisinin haklarını iktidarın bir “aferin”ine sattığı bu ÖMK ile iyice ayyuka çıktığı için kendilerinden Eğitim-İş’e yoğun bir ilgi olduğunu gören sendikatörlerin bu son icatları bir cevabı hak etmiyor olsa da, bize kısa ve net biçimde bazı hususların altını tekrar çizme imkanı vermiştir: 

- Eğitim-İş bireylerin inanç özgürlüğünün karşıtı değil savunucusudur. Eğitim-İş’in karşı olduğu husus, birçok hak ve özgürlük gibi farklı inançlardan, görüşlerden yurttaşın bir arada sorunsuzca yaşayabilmesini sağlayan Cumhuriyet’i temellerinden sarsmaya çalışan karanlık yapılardır; devlet içinde yapılanan, iktidar sayesinde eğitimi arka bahçeleri eyleyen tarikatlardır; dini siyasallaştıran, ticarileştiren, tekelleştiren ve onu kamusal alana bu dönüştürülmüş haliyle sokup güç ile iktidar olarak tahsil etmeye çalışanlardır.  

- Sınıf mücadelesi veren, mücadelesinin odağına emeğin onurunu ve Cumhuriyet’in ilkelerini koyan Eğitim-İş ailesinde toplumun her kesiminden binlerce üyenin bulunuyor olması bile başlı başına yandaşların iftira niteliğindeki bu ithamlarını çürütmektedir. Sendikamızın hiçbir eğitim emekçisini öteki görmesi mümkün değildir. Eğitim-İş, onu var eden bütün dalları ve kökleri eşit gören ve eşit seven koca bir çınardır. 

Eğitim-İş, kılık kıyafet özgürlüğünün sonuna kadar yanındadır. Bir kez daha tekrar ediyoruz; Eğitim-İş, Atatürk ilke ve devrimlerine inanmış, cumhuriyet değerlerine bağlı üyelerinin, mesleğe ve görevinin gereklerine uygun kılık kıyafet tercihlerini özgürce yaparak kamusal hizmet vermeleri gerektiğini sonuna kadar savunur.  

- Fikir işçisi olan öğretmenler, insanların başlarındakilerle değil içindekilerle uğraşır. Çağdaş, iyi eğitilmiş ve Cumhuriyet’e faydalı bireyler yetiştirmeye çalışır. 

Eğitim-İş kendi ürünleri olan ÖMK’ya karşı en güçlü duruşu sergileyen sendika olduğu için 10 yıldır imzalanan bir sendikal bürokrasi evrağına can havliyle sarılanlar, siyasal islamın tipik bir taktiği olan suni mağduriyetler yaratıp vitrine koyma yöntemine başvurmuşlar ve şaşırtmamışlardır.  

Korkmasınlar! Sendikamız, onların mücadele edemediği ÖMK’ya da karşı durur, hak ve inanç özgürlüğünü de yeri gelir onlar adına da savunur. Çünkü sendikamızın onlardan farkı bir rant tekerine, bir siyasi partiye değil; Cumhuriyet’in ilkelerine tutunuyor olmasıdır" açıklamalarında bulundu.