“Kültür Ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri” Sahiplerini Buldu
Tören; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Tarihi Salonunda Düzenlendi.
Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Olarak Kulislerde İsmi Geçen  Serkan Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Bir Araya Geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende, önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanata ve sanatçıya saygı göstermek lafla değil, ancak onların eserlerine, emeklerine, bizlere emanet edilen mirasa sahip çıkmakla olur.” dedi. 

Anadolu’nun farklı köşelerinde filizlenen kültür varlıklarının ödüllendirildiği ve kültürel mirasın temsilcilerinin yer aldığı törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan törene katılan isimlerle de buluştu. Nevşehir Milletvekili Aday Adayı olarak kulislerde ismi geçen ve sanata yaptığı katkısıyla bilinen Serkan Vural da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen isimler arasındaydı. 

“SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ”
Serkan Vural, sosyal medya paylaşımında, “Bizler de bu anlamlı geceye iştirak ederek, sanatın ve sanatçının yanında olduğumuzu; Türkiye’nin kültür mirasına ve sanat dünyasına katkı sunanlara minnet ve teşekkürlerimizi sunduğumuzu belirttik. Ülkemiz için, sanatın daha ileri gitmesi adına tüm gayretimizle çalışmaya devam ettiğimizi kaydettik.” ifadelerini kullandı. 

SERKAN VURAL’DAN YENİ ESER HAZIRLIĞI
Bir diğer paylaşımında yeni eser hazırlığı işaretini de veren Serkan Vural, “Uzun süredir müzikal çalışmalarını sürdürdüğüm; "Anadolu ezgileri" içerikli müzik yapıtını seslendirmek için stüdyodayız! İlk günkü heyecan ile.. Yine sizlerleyiz!” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Yapılan değerlendirmeler çerçevesinde, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ile Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı ödüle layık görüldü. Törende, Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı adına ödülü Vakıf Başkanı Eyyup Arıcan, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi adına ödülü Müze Kurucusu Kenan Yavuz ve Gökyay Vakfı Satranç Müzesi adına da Vakfın Kurucusu Akın Gökyay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

TEBRİK ETTİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödüllerini alan kurumları tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlığa, ödül alacak isimlerin belirlenmesinde emeği geçen değerlendirme kuruluna da teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın tarihi salonunda düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile eşi Hümeyra Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski Kültür ve Turizm bakanları Atilla Koç ile Nabi Avcı da katıldı.