Tarim ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirisci, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, il protokol üyeleri ile birlikte Derinkuyu İlçesini ziyaret etti. 

Bakan Kirişci ilk olarak Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Bakan Kirişci'ye ilçe ve Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Aksoy, günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Çiftçilerin sorunlarını yerinde dinleyen Bakan Kirişci'ye Derinkuyulu vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Derinkuyu Kaymakamı Esra Demirtaş ve Belediye Başkanı Bülent Aksoy'unda eşlik ettiği ziyarette Bakan Kirişci ve Vali Becel, İlçe esnafı ve halkı ile sohbet ederek, işlerinde kolaylıklar diledi.

Ardından Derinkuyu Yer Altı şehrini ziyaret eden Bakan Kirişci, yerli yabancı turistlerlede görüşerek birlikte fotoğraf çektirdi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Askoy yaptığı açıklamasında; "Tarım ve Orman Bakanımız Prof.Dr.Sayın Vahit Kirişci’yi ilçemizde misafir ettik. Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vahit Kirisci, Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel,Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Ebubekir Gizligider, İl Başkanımız Sayın Ali Kemikkıran, Milletvekilimiz Sayın Yücel Menekşe ve il protokol üyeleri ile birlikte İlçemizi ve belediyemizi ziyaret ederek bazı incelemelerde bulundu.

Çiftçilerimizin sorunlarını yerinde dinleyen Bakanımız Prof.Dr. Sayın Vahit Kirişci'ye Derinkuyulu hemşerilerimiz büyük ilgi gösterdi.

Bizlerden hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman bakanımız Prof.Dr.Sayın Vahit Kirişçi’ye,Bakan Yardımıcımız Sayın Ebu Bekir Gizligider’e,Valimiz Sayın İnci Sezer Becel’e,İl Başkanımız Sayın Ali Kemikkıran’a,Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz ve Sayın Yücel Menekşe’ye Şahsım ve tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.