Milli Eğitim Müdürü Murat Demir başkanlığında ilgili şube müdürlerimiz ve okul müdürlerimizle "Telafide Ben de Varım" programı koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.  

Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in "Telafide Ben de Varım" programı hakkında bilgi verdiği toplantıda il program koordinatörü, il veri giriş modülü koordinatörü ve oluşturulacak komisyonlarda görev alacak idareciler belirlendi. Programla ilgili yapılacaklar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. 

Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocukların fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" programı hazırlandı. 

5 Temmuz-31 Ağustos 2021 arasında uygulanacak Ulusal Destekleme Programı'nın yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım" programı için 21 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. 

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak program, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak. Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecek.