Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftçi'nin talimatıyla harekete geçen belediye su ve kanalizasyon ekipleri, geçtiğimiz aylarda ana boru içinde büyümüş ve ana borunun tamamını kaplamış kökleri temizleyerek su sorununa kısa vade çözüm üretmişti.
Daha sonra su ihtiyacı konusunda teknik hesaplamalar yaparak mahallenin ihtiyacı olan su için teknik fizibilite çalışması yapan belediye ekipleri, kuyuda bulunan dalgıç pompaları yenisi ile değiştirerek Tuzköy Mahallesinin su sorununu uzun vadeli çözüme kavuşturdu.

Kuyu alanı yenilen pompalar ve depoda incelemelerde bulunan, çalışmalar hakkında personelden bilgi alan Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftci, konu hakkında yaptığı açıklamada, yıllardır devam eden ve bir türlü çözüm üretilmeyen Tuzköy Mahallesi su sorununu geçen aylarda tespit ederek ana boru içindeki oluşan köklenmeyi temizleyerek mahallenin su ihtiyacına kısa vadede cevap verdiklerini belirti. Şimdi ise, kuyu içinde bulunan ve mahalleye su pompalayan dalgıçları komple yenileyerek, sorunu uzun vadeli çözüme kavuşturduklarını dile getiren Başkan Çiftci, yenilenen dalgıç pompaların tüm fizibilite çalışması yapılarak, mahallenin ihtiyacı ölçüsünde teknik veriler dahilinde yeni pompa satın aldıklarını belirtti. 

Kısa sürelerle de olsa mahalle halkına su veremedikleri dönemler yaşadıklarını belirten Başkan Çiftci, yıllardır terk edilmiş durumda bakımı yapılmayan kuyu, dalgıç ve depolarda yaptıkları yenileme çalışmasıyla mahalle halkının artık su sorunu yaşamayacağını belirterek, belediye personelleri ile  ivedilikle çalışmayı tamamlayıp bu bölgedeki sorunu tamamıyla ortadan kaldırdıklarını kaydetti. Bundan sonra Tuzköylülerin su sorunu yaşamayacağını belirten Başkan Çiftci, hayırlı olması dileğinde bulundu.