İlimizin en aktif derneklerinden Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri,üyeleri ve gönüllüleri,Gümüşkent  Zihinsel Engelliler Bakım Merkezi sakinleri,Ürgüp 80.Yıl Hanife-Memiş Aksoy Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri ile Caraone Cafe de kahvaltıda bir araya geldi.

Gerçekleştirilen programa Nevşehir Valimizin eşi Songül Aktaş hanımefendi de iştirak ederek özel bireylerimizin yanında oldu.

FİB Haber Merkezimize program sonrası açıklamada bulunan Dernek Başkanı Hülya Belirir''Çok şükür yine özel bireylerimizle bir araya geldik.Sayın valimizin eşi Songül Aktaş hanımefendinin de teşrifi ile özel misafirlerimiz ile  hasbihal ettik.Malumunuz olduğu üzere bu tarz etkinliklerimiz belirli aralıklarla oluyor.Çünkü  bu etkinliklerimiz  bireylerimizi çok mutlu ediyor.Bulundukları ortamdan farklı mekanlar,farklı insanlar görmek sosyalleşmelerini ve de psikolojik olarak rahatlamalarını sağlıyor.Her Program sonrası çok mutlu olduklarını yine buluşmak istediklerini dile getiriyorlar.Hatta hiç unutamıyorum bir bireyimiz daha önceki bir programdan sonra ne olur birdaha ki sefere benim ismimi yine yazın demişti ki isimleri biz belirlemiyoruz bu beni çok etkilemişti.

Diğer taraftan gönüllü olarak ilk defa gelen misafirlerimiz hayatın bu yönüne daha önce çok dikkat etmediklerini bu günü yaşadıktan sonra hayatı ne kadar boş geçirdiklerini farkettiklerini dile getiriyorlar.

Bizler Allah nasip ettiği sürece hem özel kardeşlerimiz için hemde toplumda farkındalık oluşturmak için elimizden geleni yapacağız.Yüreğinde ve düşüncelerinde engel bulunmayan tüm kardeşlerimizi de yanımızda görmek isteriz.

 Yunus'un dediği gibi ''Bir bahçeye giremezsen durup seyran eyleme.Bir gönül yapamazsan yıkıp viran eyleme.'' Saygılarımla..''dedi.