31 Ağustos 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığını ilan eden Kırgızistan bu sene bağımsızlığının 30. Yıldönümünü kutlamaktadır. Uçhisar Belediyesi olarak Başkanımız Osman Süslü’nün talimatlarıyla bağımsızlık kutlamaları kapsamında Kapadokya’nın Zirvesi Uçhisar Kalemiz’de ve balon uçuşunda Kırgızistan Bayrağı’nı dalgalandırdık.

Başkanımız Osman Süslü konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kardeş ülke olarak gördüğümüz Kırgızistan’ın bağımsızlık sevincini paylaşıyor devletlerinin ilelebet güçlü bir şekilde devam etmesini diliyorum. Türkler bir oldukları zaman tüm dünyaya meydan okuyabilirler güçlü olmanın ayakta durmanın yolu bundan geçmektedir. Sevincimiz ortak kederimiz ortaktır” ifadelerinde bulundu

Gerçekleştirmiş olduğumuz tebrik dolayısıyla Kırgızistan Büyükelçiliği; “Kırgız Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 30. yıl dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun! İki devlet arasındaki kardeşlik ilişkileri daha da pekişerek gelişme yolunda hep emin adımlarla ilerlesinler. Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü'ye ve belediye çalışanlarına Kırgızistan'ın bağımsızlığı vesilesiyle yaptıkları özgün tebrikleri için teşekkürlerimizi sunarız” açıklamalarında bulundular.