Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) ve Avanos Belediyesi, sanatsal, kültürel ve bilimsel etkinliklerde iş birliği protokolü imzaladı.

Avanos Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen törende Başkan Celal Alper İbaş ve ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu’nun birlikte imzaladığı protokol kapsamında Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) ile Avanos Belediyesi; sanatsal, kültürel ve bilimsel etkinliklerde iş birliği yapacak, ortak faaliyetler düzenleyecek ve kurumsal imkanlar ile insan kaynakları çerçevesinde karşılıklı destekte bulunacak. Bunun yanı sıra, Avanos Belediyesi’nin ASEM’in dış paydaşı olması da kararlaştırıldı.

İmzalanan protokol ile 2022 yılı eylem planı çerçevesinde 17-26 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 12. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu için Avanos Belediye Başkanlığı önemli katkılar sağlayacak.

Kurumlar arası iş birliğinin önemini vurgulayan Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu; yapılacak her türlü etkinlikte karşılıklı desteklerle gelişim ve başarının elde edileceğini ifade ederek, bu tür protokol ve iş birliklerinin kurumları/birimleri daha ileriye taşımak adına kıymetli adımlar olacağını belirtti.