Ürgüp Belediyesi tarafından ilki 1967 yılında yapılan Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali'nin bu yıl 51.'si çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Ürgüp Bağ Bozumu Festivali bugün kortej yürüyüşü ile başlıyor...

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, bu sene 51.'cisi düzenlenecek olan Uluslararası Bağ Bozumu Festivali öncesinde Uluslararası Bağ Bozumu Festivali hakkında şu bilgilendirmelerde bulundu;

Ürgüp; Büyüleyici ve masalsı dokusuyla, nice şaire, besteciye, nice yazara, senariste ilham olmuş, milyonlarca yıllık coğrafi oluşumları ve binlerce yıllık beşeri yapısıyla tüm dünyaya nam salmış, doğanın, tarihin, kültürün, sanatın, gastronominin, sporun, aktivitenin, en önemli kenti konumundadır.

Tarihiyle, kültürüyle, beşeri yapısı ile dünya medeniyetine kaynaklık etmiş Ürgüp’ümüz artık organizasyon anlamında da adından güçlü bir şekilde söz ettiriyor.

Bizim seçim vaatlerimizden bir tanesi Ürgüp’ü organizasyon ve festival alanında da öne çıkartıp turizm çeşitliliğini artırmaktı. Bu bağlamda Ürgüp Belediyemizin gerçekleştirdiği adından çok söz ettiren festivallerimizin, Ürgüp nasıl doğal bir film platosu ise aynı şekilde artık doğal bir organizasyon platosu olmasına etki etmiştir.

Başta Ürgüp olmak üzere bölgemizde artık sayısız organizasyon yapılmaktadır. Bunların en başında bizim yıllarca uğraşıp geliştirip marka değerini en üst seviyeye çektiğimiz daha sonra kültür ve turizm bakanlığımız himayesinde gerçekleşen balon festivalimiz olmuştur. Kapadokya’daki organizasyon ilgisine şüphesiz en büyük katkıyı Ürgüp belediyesi sağlamıştır. Türkiye’nin marka değeri en iyi festivalleri artık bölgemizde yapılmaktadır. Buda turizm ve tanıtım hareketliliğini en üst seviyeye çekmiştir. Benim bu bağlamda hep söylediğim bir söz vardır. Bölgemize katkı sağlayan taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun.

Bu organizasyonlardan bir tanesi de malum bağ bozumu festivalimiz. Ürgüp’ün organizasyon hassasiyeti öne çıkıyor ki ilki 1967 yılında gerçekleşen bir festival bu. 56 yıl önce fikir edinilip gerçekleştirilmiş o tarihten itibaren de sürekli yapılmış Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından bir tanesi. Bu hususta yıllardır bu festivale katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Bizde göreve geldikten sonra çok önem verdiğimiz işlerden bir tanesi olmuştur. Her yıl daha da üstüne koyup yapmaya çalışıyoruz. Bu yılda yine adından çok söz ettirecek bir iş gerçekleştireceğiz.

Şunu söylemeden edemeyeceğim; biz bu işe başladığımız andan itibaren bizlere her hususta destek olan Ürgüplülere de sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Ürgüpü Ürgüp yapanda bu birlikteliktir zaten.

Başkan Aktürk, tüm bölge halkını yarım asırlık festivale davet etti

Ürgüp’ün yarım asırlık festivali “51. Ürgüp Uluslar arası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali” bu yıl yine Türkiye’nin önde gelen isimlerini ağırlayacak.

Belediyemiz  tarafından düzenlenecek festival, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının marşları eşliğinde 6 Eylül Çarşamba günü Belediye önünden Hamam önüne kadar sürecek olan kortej ile başlayacak.

Festival kapsamında Uluslararası ressamlar tarafından resim ve fotoğraf sergisi ve Gürcistan’dan gelen gruplar tarafından sahne gösterileri de yer alacak.

Yılın en güzel üzüm yetiştiricisinin belirlenerek ödüllerinin verileceği festivalde köyler stand açarak ürünlerini sergileyecek.

Ünlü  isimlerin katılacağı konserler 6 Eylül akşamında başlayacak Alaturka Akşamlar programıyla konuk sanatçı Gülşen Kutlu’nun  katılımıyla Ürgüp’ün meydanındaki şölen alanından TRT Müzik ekranlarından CANLI olarak yayınlanacak.

9 Eylül’de hamam önünde çocuk etkinliklerinin yapılacağı 51. Ürgüp Bağ Bozumu Festivalinde aynı gün saat 14:00’de bağ bozumu ritüeli gerçekleştirilecek.

Dört gün boyunca her akşam ilçe merkezindeki şölen alanında düzenlenecek olan ücretsiz konserlerde şu sanatçılar sahne alacak;

•        6 Eylül Çarşamba : Trt Alaturka Akşamlar – Mine Geçili – İsmail Özkan – Gülşen Kutlu

•        7 Eylül Perşembe: Doğukan Alsay ve Ece Mumay

•        8 Eylül Cuma – Doğukan Alsay ve İlyas Yalçıntaş

•        9 Eylül Cumartesi – Doğukan Alsay ve ZARA