Ürgüp Halk Eğitim Merkezinden yapılan açıklamada söz konusu projenin  

Eğitim hayatını tamamlayamamış kız çocukları ve kadınların, yarım kalan eğitimlerine devam etmelerini destekleyen bir proje olduğuna dikkat çekildi. . 

Temel eğitim bir insan hakkıdır. Kadınların bu hakkı en iyi şekilde kullanabilmeleri için eğitimin önündeki her türlü engel ortadan kaldırılmalıdır. Öte yandan eğitim ve özellikle de mesleki eğitim, kadınların kendilerini ekonomik olarak güçlü hissedecekleri en önemli araçlardan biridir. 

Türkiye'de kadınların iş gücüne ve istihdama katılımına yönelik yasal olarak pek çok kazanım elde edilmiş, çeşitli kurumsal mekanizmalar oluşturulmuş, mevzuatın uygulamaya yansıması için ilgili kurumlarca çalışmalar yürütülmüştür. 

Söz konusu kazanımlar büyük bir öneme sahiptir. Bu proje de reform niteliğinde yapılan düzenlemelere rağmen farklı sebeplerle eğitim hayatını yarıda bırakmış ancak bunun hayalini ve heyecanını taşıyan kadınları eğitim imkânlarıyla buluşturmak için hazırlandı. 

"Nerede Kalmıştık" Eğitim Seferberliği Projesi Nedir? 

Eğitiminize Nasıl Devam Edebilirsiniz? 

Açık Öğretim Liselerinde: (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi). İhtiyaçlar doğrultusunda kurslarla da desteklenir. 

Olgunlaşma Enstitülerinde: Mesleki bilgi ve becerileri geliştirerek, meslek sahibi olma imkânı sağlar aynı zamanda lise diploması ve işyeri açma belgesi de alınır. 

Batı Avrupa Programlarında (BAP): Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımız için Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programı uygulanır. Ayrıca Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'na (YÖS) katılma hakkını sağlar. Batı Avrupa Programı (BAP)ile açık lise diploması alan bireyler, YÖS ile Türkiye'de başladıkları üniversite hayatlarına denklik gereği Batı Avrupa'da devam edebilir.