Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program , saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından şiirler ve koro ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete sesleniş konuşmasının yayınlandığı sosyal mesafe düzeni ile hazırlanan çim futbol sahasında 15 Temmuz sinevizyon gösterilerinin yapılmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Düzenlenen etkinlikte sahne alan Azerin, 20 parçadan oluşan repertuarıyla alanı dolduran vatandaşlara milli ve manevi değerlerle dolu bir gece yaşattı.

ŞEN OLASIN ÜRGÜP TÜRKÜSÜNÜ SESLENDİRDİ

Sevilen sanatçı Azerin, kendine has şivesiyle sürdürdüğü konuşmasında Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün ricası ile ‘Şen olasın Ürgüp’ türküsünü ilk kez seslendireceğini belirterek Ürgüp’ü çok beğendiğini, bir müze şehir olduğunu söyledi.

ALLAH BİR DAHA 15 TEMMUZ’LAR YAŞATMASIN

Türk milletinin yazdığı kahramanlık destanının dördüncü yıl dönümü sebebiyle, bu topraklar için canını feda eden Aziz Şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Başkan Aktürk, “Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın. Bu vesile ile bizleri yalnız bırakmayan Ürgüplü kıymetli hemşehrilerim başta olmak üzere protokol üyelerine ve geceye sesiyle, yüreğiyle damga vuran Azerin Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. ” Dedi.

ŞEHİT İSİMLERİ BULVARLARDA YAŞATILACAK

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk programda yaptığı konuşmada Ürgüp Belediyesi’nin Temmuz ayı toplantısında aldıkları kararla yeni açılan bulvarlara Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı, Şehit Polis Fethi Sekin Bulvarı ve Şehit Fevzi Başaran Bulvarı olarak belirlendiğini belirtti.

 15 TEMMUZ BAĞIMSIZLIĞIMIZI SAĞLADI

Programda konuşan Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı da kovid-19  sebebiyle evlere kapanılan süreçte özgürlüğün ne derece önemli olduğunun hissedildiğini belirterek “ 4 yıl önce bugün eğer kirli eller emellerine ulaşsalardı bağımsızlığımızı tümden elimizden alacaklardı. Allah bunlara fırsat vermesin.” Dedi.