Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından start verilen "Geleceğe Nefes Ol" fidan dikme kampanyası projesi kapsamında Ürgüp'te 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Ürgüp'ün Eğrim Dağı eteklerinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine; Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Hasan Ali Karasar, Ürgüp Jandarma Komutanı Binbaşı Levent Bal, Daire Müdürleri, Vatandaşlar, Üniversite Öğrencileri, TEMA gönüllüleri katıldı.

Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen fidanlar, katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte saat 11:11'de tüm Türkiye ile birlikte fidan dikimi yapıldı.

Etkinliğe Ürgüp Belediyesi olarak destek verdiklerini belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, "Fidanları toprakla buluşturduk ama esas bizim bundan sonraki sorumluluğumuz bu fidanların bakımının en iyi şekilde yapılması olacaktır. Fidanların dikildiği bölgenin önümüzdeki yıllarda büyük bir ormanlık alan olacağını düşündükçe şimdiden heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.