Türkiye İş Bankası ve Ürgüp Ziraat Odası, Oda üyelerinin tarımsal finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bir İş Birliği Protokolü ve ayrıca bir İmece POS Protokolü imzaladı. Ürgüp Ziraat Odası Nevşehir İlinde ilk anlaşma yapan oda oldu. 

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz ve Yönetim kurulu, Türkiye İş Bankası Ürgüp Şube Müdürü Sn. Serpil Güdücü, Kayseri Bölge Satış Tarım Müdür Yardımcısı Sn. Mesut Öztaş ve Nevşehir Tarım Yetkilisi Hasan Hüseyin Aydın İmece kart iş birliği protokolünde bir araya geldiler. Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz Türkiye İş Bankası Ürgüp Şube Müdürü Sn. Serpil Güdücü ve Türkiye İş Bankası Kayseri Bölge Satış Tarım Müdür Yardımcısı Sn. Mesut Öztaş’ a seramik tabak takdim etti. 

Türkiye İş Bankası Ürgüp Şube Müdürü Sn. Serpil GÜDÜCÜ ve Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Sn. Mustafa KORKMAZ tarafından 13.07.2021 tarihinde imzalanan protokol/ler kapsamında İmece Kart sahibi oda üyeleri tarımsal ihtiyaçlarına yönelik yapacakları alışverişlerde hasat dönemlerine uygun olarak farklı vadelerde faizsiz dönem avantajından yararlanabiliyor. İş Birliği Protokolü çerçevesinde Oda üyelerine aynı zamanda İmece Kart, Tarım Kredileri, TARSİM Sigortası vb. muhtelif ürünlerden de uygun koşullarda faydalanma imkânı sunuluyor. Örneğin yem alışverişlerinde 4 ay erteleme sıfır faiz, akaryakıtta 6 ay erteleme, TARSİM sigortada yüzde 5 indirim gibi avantajlar sağlıyor.  

Ürgüp Şube Serpil Güdücü imza töreninde yaptığı konuşmada İş Bankası olarak tarım bankacılığı çalışmaları kapsamında üreticilerin ihtiyaçlarını sağlıklı ve doğru bir şekilde karşılamak için tarım kurum ve kuruluşları ile iş ortaklıkları geliştirilmesini çok önemsediklerini ve Ürgüp Ziraat Odası ile imzaladıkları protokolden dolayı memnun olduklarını ifade etti. 

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz da imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada, İş Bankası ile imzaladıkları bu protokolün tüm üretici üyelere hayırlı olmasını dileyerek banka tarafından sunulan avantajları çiftçilerimizin değerlendirmesini tavsiye etti. Çiftçimizin yararına İşbirliklerinin artarak devam etmesini temenni ettiklerini ifade ederek, İş bankası yetkililerine çiftçiye göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti. 

İmece Kart, tarımsal faaliyetlerde ihtiyaç duyulan tohum, fide, gübre, zirai ilaç, mazot (akaryakıt), yem, tarımsal ekipman vb. harcamaların finansmanı amacıyla, üreticilere tahsis edilen tarımsal kredinin kullanımını sağlayan ve Bankamatik kartı olarak da kullanılabilen bir karttır. İhtiyaç halinde tarımsal kredi imkanı sağlayan bir tarım bankacılığıdır.