Ürgüp doğumlu olan spor adamı Fatih Eroğlu; ilkokul, ortaokul, lise eğitimini Ürgüp ilçesinde tamamladı.

Ortaokul-lise yıllarında Ürgüp spor kulübü takımında da görev alan Eroğlu, 2006 senesinde Konya Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Antrenörlük eğitimini kazanarak eğitimine o ilde devam etti.

2009 senesinde profesyonel futbol kulübü olan ittifak holding Konyaspor kulübünde kariyerine başlayan Eroğlu, yaklaşık 4,5 sene hizmet etmiş olup PTT birinci lig şampiyonluğu, süper lig kadrosunda yer alıp alt yapılarda çeşitli başarılar elde etmiştir.

Yüksek lisans eğitimine 2013- 2015 senelerinde Konya Selçuk Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde tamamlamıştır. Ayrıca kariyerinde Çorlu Spor, Nevşehir Belediye Spor, Ürgüp Spor kulüplerinde de çalışma başarısı gösteren spor sevdalısı kardeşimiz şu an Siirt ilinin Pervari ilçesinde bir köy okulunda Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Bulunduğu okulda kütüphanenin oluşturulmasında, kapalı spor salonunun kazandırılmasında, okulun kulüpleşme ve sporu sevdirme hususundaki çalışmalarda emeği olan memleketimizin evladını kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.