Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında şunları ifade etti;

Eğitim sistemimizin yapı taşı olan öğretmenlik; temelinde sevgi barındıran, emek, sabır, özveri ve büyük fedakarlıklar isteyen, değeri hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar onurlu ve kutsal bir meslektir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk de “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime eğitim ise öğretmene dayalıdır.” sözleri ile öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiştir.

Öğretmenlerimiz, beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemi kılıçtan üstün tutan bir medeniyetin temsilcileri olarak, gelişmiş ve aydınlık bir Türkiye hedefine ulaşmamızda en büyük güvencemizdir. 

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ bir şekilde yetiştirdiğinizden; dün ve bugün olduğu gibi yarın da bir mum misali etrafımızı aydınlatarak, geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Cehaletin düşmanı, geçmişin aktarıcısı ve geleceğin kurucusu olarak; iyiyi ve doğruyu gösterdiğiniz, milli ve manevi değerlerimizi anlattığınız, vatan, millet sevgisini aşıladığınız ve gençlerimizi hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde yetiştirip, onlara ışık olduğunuz için sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimize görevlerinde başarılar, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ömürler, görevleri başında şehit düşen ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimize rahmet diliyor, tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.