Milli birlik ve beraberliğimizin en yüce ifadesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içindeyiz. İstiklal Mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren aziz milletimize büyük bir moral olmuş ve güç vermiştir.  

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanan milletimiz, istikbal mücadelesini, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da İstiklal Marşımız eşliğinde kararlılıkla ve azimle sürdürecektir.  

Bizi biz yapan, bizi bir millet kılan, birlik, bütünlük ve milli değerlerimizin en veciz ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır. 

İstiklal Mücadelemizin ruhunu, milletimizin ortak irade ve vicdanını temsil eden İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, bu büyük eseri milletimizin Milli Marşı olarak bizlere armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini ve istiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.