Sosyal Güvenlik Kurumuna 7256 sayılı kanun kapsamındaki borçların son başvuru tarihinin dolmasına 10 gün kaldı. Kaçırılmayacak bu kârlı yapılandırmaya 01.02.2021 saat 23.59 tarihine kadar başvurulması halinde son yılların en cazibeli yapılandırmasından faydalanabilecektir.   

Sayın işverenimiz/sigortalımız, 7256 sayılı kanunla Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların yapılandırılması imkânı sağlanmıştır. 2020/ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait ve kesinleşmiş olan; 

  • ​Sigorta primleri,  

  • Genel sağlık sigortası primleri  

  • ​İşsizlik sigortası primleri, ​İdari para cezaları,  

  • İş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları,  

  • ​Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar,  

  • ​4/b (BAĞ-KUR) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar,  

Yapılandırma kapsamındadır.  

Yapılandırma kapsamında; anapara borçlarınız için gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz uygulanmayacak, bunların yerine borçlarınız Yİ-ÜFE (yurt içi üretici fiyatları endeksi) ile güncellenecektir.  

Güncellenmiş borcunuzu ilk taksit ödeme süresi sonu olan 01.03.2021 tarihine kadar peşin ödemeniz halinde Yİ-ÜFE tutarının %90’ı, iki taksitle 30.03.2021 tarihine kadar ödemeniz halinde ise Yİ-ÜFE tutarının %50’si silinecektir.  

İdari para cezalarında ise; anapara borcunun %50’si silinecek, kalanı Yİ-ÜFE ile güncellenecektir. Yapılandırılan borçlarınızı ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 veya 18 taksitte de ödenebilecektir. 

Yapılandırmaya 01.02.2021 tarihine kadar başvurulabilecektir. Başvuruları e-Sigorta / e-devlet kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezine yapabilecektir.  

Saygılarımızla…