Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında cepheye giden mehmetçikler için yapılan "seferberlik çöreği" bu kez Yazıhüyüklü kadınlar tarafından deprem bölgesindeki mağdur vatandaşlarımız için yapıldı.

Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşattılar!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabasında kadınlar deprem bölgesinde zor durumdaki depremzede vatandaşlar için kolları sıvayarak köy fırınlarında 1000 adet çörek yaptılar.

Yazıhüyüklü hanımlar birlikte dualarla açtıkları hamurların depremzede vatandaşlarımıza şifa olması adına köy fırınlarında yaptıkları çörekleri Belediye yardım Tırlarına yüklediler. Yarında 2 bin adet çörek yapacakları bildirildi. 

Yazıhüyük Belediyesi bugünde 2 Tır daha gönderdi...

Öte yandan Yazıhüyük Belediyesi organizasasyonu ve Mutlu su pompa A.Ş iş birliğinde bugünde 1 tır su 1 tır ekmek yardımı olmak üzere 2 Tır deprem bölgesine gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar yaptığı açıklamasında: "Aziz Milletimizden Allah razı olsun. 4. Yardım Tırımız yola çıkmıştır...Kasabamızdan Deprem Bölgesine gönderilmek üzere Hanım kardeşlerimin Köy Fırınında çok sayıda köy çöreği yaptıklarını görmek ayrı bir güzellik. 1000 çörek ve çok sayıda su Deprem Bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıkmıştır. ALLAH DEVLETİMİZE ve Necip Milletimize zeval vermesin." dedi.