Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle ülke genelinden yardımlar tüm hızıyla devam ederken, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Nadire nine de bu duruma kayıtsız kalamayarak, evinden yüklendiği yorganları sırtında taşıyarak deprem toplama merkezi olan Derinkuyu Belediye Kültür Merkezi (Düğün Salonu)na teslim etti.

Derinkuyu ilçesinden gelen bu kareler kelimelerle anlatılmaz...

Derinkuyulu Nadire Utku nine, beli bükük elinde bastonuyla sırtına yüklediği malzemeleri depremzedeler için taşırken Anadolu kadını fedakarlığı ile yine duygulandırdı.

Anadolu insanının yardımseverliği ve duyarlılığını en güzel şekilde yansıtan bu görüntü karşısında duygularını gizleyemeyen Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Derinkuyulu 84 yaşındaki Nadire nineye ‘Nene Hatun’ benzetmesinde bulundu.
 

Başkan Aksoy; "Nadire ninelerde Nene hatunlarda bitmez!

Gördüğü manzara karşısında gözleri dolan Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; "Nadire ninimez, evindeki fazla yorganını sırtına yüklenip toplama merkezine kadar kimseye vermeyerek teslim etti. Bu ruh bu yürek var oldukça bu vatanın nene hatunları bitmez. Nadire Nene ellerinden öpüyorum." dedi.

Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler gözleri yaşartırken umutları yeşertti....

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Nadire nine, Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla meydana gelen 2 ayrı şiddetli depremin ardından depremzedelere gönderilmek üzere evinden yüklenerek sırtında taşıdığı yardım çuvalını yardım toplama alanına böyle taşıdı.

Derinkuyu ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi'nden gelen bu görüntü herkesi duygulandırdı. 

"Nene Hatun'lar bitmez!