Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de iki fakülteye dekan ataması yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın ilgili yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre, Rektör onayı ile NEVÜ Turizm Fakültesine dekan olarak asaleten ve yeniden Prof. Dr. Şule Aydın, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesine dekan olarak asaleten Prof. Dr. Sevgi Özcan atandı.

Prof. Dr. Şule Aydın’ın Özgeçmişi

1970 yılında Artvin’de doğan Prof. Dr. Şule Aydın, Yüksek lisans eğitimini 1997 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde, doktora eğitimini ise 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamladı.

Akademik kariyerine 2004 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda Yardımcı Doçent, 2011 yılında Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Doçent olarak devam eden Aydın, bu süre zarfında Bölüm Başkanlığı ve Yüksekokul Müdür Yardımcılığı görevlerini yerine getirdi. 2014 yılında Batman Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’na geçiş yapan Aydın, 2016 yılında Profesör unvanı aldı. Batman Üniversitesi’nde çalışırken Bölüm Başkanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yerine getirdi.

2017 yılından bu yana Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi Dekanlığı ve 2018 yılından bu yana Turizm Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü görevlerine devam eden Prof. Dr. Aydın, akademik kariyeri boyunca çok sayıda ulusal/uluslararası makale, kitap, bildiri vb. bilimsel çalışmalar yaptı ve çeşitli projelerde yer aldı.

Prof. Dr. Sevgi Özcan’ın Özgeçmişi

1971 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Prof. Dr. Sevgi Özcan, Yüksek lisans eğitimini 1994 yılında Selçuk Üniversitesi’nde, doktora eğitimini ise 2002 yılında Selçuk Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

2012 yılında Doçentlik unvanını alan Prof. Dr. Özcan akademik kariyerine Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde devam etmiş, 2017 yılında Profesör unvanını almıştır. 2013-2020 yılları arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür yardımcılığı ve Diş Hekimliği Fakültesi'nde Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2020 Yılı Aralık ayında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne Dekan olarak atanan Prof. Dr. Özcan akademik kariyeri boyunca çok sayıda ulusal/uluslararası makale, kitap, bildiri vb. bilimsel çalışmalara başarıyla imza atmış ve çeşitli projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. Danışman olarak tamamlattığı doktora ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimleri ile öğrencilerini akademik camiaya başarıyla kazandıran Prof. Dr. Sevgi Özcan üç kız annesidir.