Hayrat vakfı Nevşehir Temsilcisi MehmetÖzer yaptığıaçıklamada:
Hayrat vakfı, Nevbahar Eğt. Ve Kül. Derneği ile Nevşehir Gençlikhiz. Ve spor il müd. İşbirliğiyle 20 Haziran da yaz kurslarımız başlıyor.
Öğrencilerimizin yaz tatilini değerli hale getirmek için gönüllü eğitimcilerimizle Kuran–ı Kerim'i okuma ve anlama seferberliği başlatıyoruz.
Gençlik Hiz.ve spor il Müd.  Mustafa Ünlüer ve Gençlik Merkezi Müd. Ersan Dörtkol beyefendilerle yaptığımız istişarelerde ortak bir proje geliştirmeyi kararlaştırdık. Ortaya çıkan İş birliği kapsamında Vakfımızı n ve derneğimizin gönüllüleri ile Gençlik merkezi binasında 20 haziran -29 temmuz tarihleri arasında kursumuzu icra edeceğiz inşaallah.
 Derslerimiz hafta için her gün olacak. Kız öğrencilerimiz saat 09.00 ile  13.00 arasında; Erkek öğrencilerimiz 13.00 ile 17.00 arası derse katılacaklar.
Derslerimiz;Kur’an-ıKerim,hadis-i şerif , sünneti seniyye, Zamanın getirdiği şübhelere cevap olacak şekilde iman dersleri, Kıssadan hisse, çocuklarımızın model alacağı İslam alimleri ve İslam kahramanlarının hayatları, şeklinde olacaktır.
Derslerdeki yorgunluğun atılacağı futbol, basketbol, tenis, yüzme gibi sportif faaliyetlerin yanında ikramlı kültürel faaliyetlerimiz de olacak inşaallah. Bu faaliyetlerle öğrencilerimizin muhtaç oldukları bu islami eğitime karşı motivasyonu yüksek tutmaya gayret edeceğiz.
Derslerimizi Hayrat Vakfı gönüllü eğitimcilerimizle ücretsiz olarak vereceğiz. İsteğe bağlı olarak servis imkanımız da mevcuttur.
Hayrat Vakfı Nevşehir il temsilcisi Mehmet Özer son olarak ; “Nevşehir Gençlik Merkezinin nezih sınıflarında ve zengin sosyal aktivite salonlarında yaztatilini değerlendirmeye bütün öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi
Not:Kayıt için Nevşehir gençlik merkezine başvuru yapılabilir
Ayrıca aşağıdaki telefon numaralarından da detaylı bilgi alınabilir
0384 213 13 37
0541 320 33 99
0505 279 62 29