Hayrat Vakfı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile NEVŞEHİR’ de Osmanlıca Kursları düzenlenmeye devam ediyor.

Hayrat Vakfı Nevşehir Temsilcisi Mehmet Özer yaptığı açıklamada : “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2012 den beri yurt çapında ve ilimiz Nevşehir’de Osmanlıca(Osmanlı Türkçesi) kurslarımız HALK EĞİTİM MERKEZİ bünyesinde devam ediyor.
Şu ana kadar Nevşehir’de 1000 kadar kursiyerimizle HALK EĞİTİM MERKEZİ’nde bu kursumuzu icra ettik. Yeni dönemde de Kurslarımızı yine HALK EĞİTİM MERKEZİ bünyesinde açmaya devam edeceğiz. 

                600 yıl dünyaya hâkim olmuş, muazzam bir devlet kurmuş olan ecdadımızın bıraktığı mirasa ulaşmak isteyen herkesi bu kurslarımıza davet ediyoruz. Bir milleti millet yapan, şüphesiz o milletin dili ve yazısıdır. Osmanlıca (Osmanlı Türkçesi) bizi biz yapan en büyük amildir. Milletimiz Osmanlıca (Osmanlı Türkçesi) ile kendini bulacak ve geçmişi ile geleceği arasında köprü kuracaktır. Malumdur ki kendini bilmek her şeyin başıdır. Nerden geldiğini bilmeyen bir toplum nereye gideceğini de bilmez.  Merhum Yunus Emre’nin de dediği gibi “ilim, ilim bilmektir. İlim kendini bilmektir. Sen kendin bilmezsin a nice okumaktır.”  yani ne öğrenirse öğrensin insan, ama önce kendini bilmeli kendini öğrenmeli.

Osmanlıca (Osmanlı Türkçesi) bizim milli hafızamızdır. Edebiyatımız ,tarihimiz coğrafyamız sosyolojimiz matematiğimiz, nüfus kayıtlarımız ,tapu kayıtlarımız hasılı bütün kayıtlarımız, milli arşivimiz ve bize ait olan bilimsel verilerimizin kaynağı Osmanlıca (Osmanlı Türkçesi)’dır. Bu sebepten her vatan evladının yani her Osmanlı torununun Osmanlıca (Osmanlı Türkçesi)öğrenmek için haddinden fazla sebebi vardır. “ dedi.

Hayrat Vakfı Nevşehir Temsilcisi Mehmet Özer sözlerini şöyle sürdürdü:
Ayrıca Kur’an-ı Kerim Öğrenmek isteyen vatandaşlarımızı da bu kurslarımıza bekliyoruz. Protokolümüz dâhilinde Şubat Ayı içerisinde Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca (Osmanlı Türkçesi) Kurslarımız başlayacaktır.  Bütün vatandaşlarımızı bu kurslarımıza bekliyoruz.
Osmanlıca (Osmanlı Türkçesi) Kurslarımız 4 kur şeklindedir.
1.kur Osmanlıcada kolay metinler
2.kur Osmanlı Türkçesi imlası
3. kur Osmanlca’da Arabça ve Farsça unsurlar
4. kur Osmanlıca vesikaları okuma
Kurs kayıtları www.osmanlicaegitim.com internet adresinden ve NEVŞEHİR HALK EĞİTİM MERKEZİN’de yapılabilmektedir.
Hayrat Vakfı Nevşehir Temsilcisi Mehmet Özer “Her yaştan ve her öğrenim seviyesinden bütün vatandaşlarımızı bu milli yazımızı öğrenmeye davet ediyoruz. Dirilişe yönelen milletimizin kaybettiği hafızasını kazanmaya Osmanlıca (Osmanlı Türkçesi) nın büyük katkısı olacaktır inşallah.” diyerek bütün Nevşehirlileri Osmanlıca (Osmanlı Türkçesi ) ve Kur’anı-ı Kerim Kurslarına davet etti.