1942 Yılında Zamanın Cumhurbaşkanının Nevşehir Bölgesini Ziyareti Esnasında, Bölge Üzüm Üreticilerinin Ürettikleri Üzümlerin Değerlendirilmesi Yönündeki İstekleri Üzerine, O Zamanki Devlet Ziraat İşletmeleri Kurumuna Verilen Emir Gereğince, Nevşehir İl Merkezinde Atatürk Orman Çiftliğine Bağlı Olarak 08/05/1958 Tarihinde Nevşehir Üzüm Ve Mamülleri Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Taskobirlik Kurulmuştur.

17/11/1967 Tarihinde Taskobirlik’ E Bağlı Olarak 223 Sayılı Gülşehir Üzüm Ve Mamülleri Tarım Satış Kooperatifi Kurulmuş Olup, Burada Taskobirlik Marka Sirke Üretimine Başlamıştır.

Halen Üretimine Devam Eden Taskobirlik’ Te Üzüm Sirkesi Yanında, Elma Sirkesi Üretimi Yapılmaktadır.

Taskobirlik Sirkesinin Tercih Edilmesinin Sebebi %100 Üzüm Suyundan Fermantasyon Yoluyla, Kapadokya Bölgesine Özgü Kayadan Oyma Havuzlarda Bir Yılı Aşkın Sürede Dinlendirildikten Sonra, Kendi Üretimimiz Olan Gürgen Talaşına Tutunmuş Bakteriler Tarafından Tamamen Doğal Yollarla Oksidasyon Sonucu Üretilmiş Olmasıdır. Bu Geleneksel Yöntem, Taskobirlik’in Kuruluşundan Bu Yana Kuşaktan Kuşağa Aktarılarak Günümüze Kadar Devam Etmektedir.

Taskobirlik Olarak En Önemli Prensibimiz, Sadece Nevşehir Yöresi Üzümleri İle Üretim Yaparak Geleneksel Damak Tadını Hiç Bozmamaktır.

Geleneksel Ve Yavaş Yöntemle Üretim Yapıldığı İçin Üretim Kapasitesi Tüketimi Karşılamakta Yetersiz Kalmaktadır. Fakat Taskobirlik Üretim Kapsite Artırma Proje Çalışmaları Başlatılmıştır.

Taskobirik : 0384) 411 3027