Nevşehir’in en eski ve köklü esnaflarından Kemikkıranlar taze ve sıcak tahin üretimine başladı. Konu hakkında bilgi aldığımız Ailenin 4. kuşak işletmecisi Murat Kemikkıran bizlere şu açıklamalarda bulundu.

Öncelikle sizlere ve Nevşehir halkına yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Malumunuz üzerine yaklaşık bir asırdır faaliyette bulunan işyerimizde; Halkımızın istek ve taleplerini, zamanın teknolojisini kullanarak, kaliteden ve doğallıktan ödün vermeden sunmaya çalışıyoruz.

Pastırma, sucuk ve baharat ürünleri üzerine faaliyette olan işyerimizde; 2013 yılında yeni bir yapılanmaya giderek markamızı tescil edip, gıda üretim izni alarak, kendi markalı ürünlerimizin üretimine başladık. Ardından aktariye ve bitkisel ürünlerin satışlarına başlayarak halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştık. 2014 yılında %100 Soğuk press yağ makinesi getirerek başta çörekotu yağı ve diğer sabit yağların üretimine başladık. Bu yıldan itibaren’de özellikle sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti Tahin üretimine başlayarak ürün çeşitliliğimizi genişletmeye devam ediyoruz. Çok yakın zamanda da online satış sitemizi ve toptan satış ağımızı oluşturarak bu süreci devam ettireceğiz.

Tahin, kabuğu alınmış ve kavrulmuş susamın ezilmesi ile elde edilir. Yöremizde daha çok ramazan ayı ve kış aylarında tüketilmekte olan tahin, soğuk algınlığı, grip gibi kış hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Vücut direncini arttırarak bu hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. E,C ve B vitaminleri açısından zengindir. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücut direncini arttırır. Hücre yapısını koruyucu özelliği sayesinde de kanserli hücreler ile aktif bir şekilde savaşır. Sindirim sisteminin daha aktif çalışmasını sağlayarak kabızlığın giderilmesinde etkilidir. Zengin miktarda kalsiyum içerdiği için kemiklerin güçlenmesine ve kemik erimesine karşı kemiklerin daha dayanıklı olmasına yardımcı olur. Böbrek ve şeker hastalarının aşırı miktarda tahin tüketmemesi tavsiye edilir.

Doğal bir tahin sadece susamdan yapılır. Tahinin içerisinde susamdan başka hiçbir katkı maddesi bulunmaz. Tahinin lezzetini ve kıvamını belirleyen en önemli faktör kullandığınız susamın menşeidir. Dünya üzerinde yetiştirilen en kaliteli susam; Ülkemizin Akdeniz bölgesinde yetiştirilen susamdır. Tahin üretimimizi Akdeniz bölgesinden getirdiğimiz %100 yerli susamdan gerçekleştirerek, en kaliteli ve doğal Tahini siz değerli halkımızın beğenisine sunuyoruz. Bu eşsiz ve doğal lezzeti tatmak için bütün hemşerilerimizi  işyerimize davet ediyoruz.

KEMİKKIRANLAR
Adres: Cami Cedit Mahallesi Tahmis Caddesi No: 68 NEVŞEHİR
Tel: 0 384 213 63 62
GSM: 0 532 175 00 05
E-Mail: [email protected]