İlk olarak Blok Bims'e ait fabrika alanında Güneş Paneli Tesisi geçtiğimiz yıllarda Sayın Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından açılmıştı. Şimdi yeni bir yenilenebilir eneri kaynağı daha Nevşehir'e geliyor.

Alman güneş ve rüzgar enerji şirketi Juwi, 2016'ta Nevşehir'de 9 lisanssız güneş enerji santralini hizmete sokacak. 

Alman firmasından sonra amerika , Japonya gibi ülkelerdenYeni enerji firmalarının da Nevşehir'e geleceği konuşuluyor.

Aslan payı Nevşehir’in

Ekonomi Bakanlığının şubat ayında yatırım teşvik belgesi verdiği enerji üretim projelerinden 35’nin 28’ini güneş elektrik santralleri oluştuyor.Kurulacak olan güneş elektrik santrallerinden en çoğu Nevşehir’e kurulacak. Nevşehir toplamda 11 güneş elektrik santrali kurulması planlanıyor.

Öte yandan Türkiye’nin lisanssız en büyük GES’i Nevşehir Derinkuyu’da hizmet verecek .


Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde Panel montajı tamamlanan 18,7 MWp kurulu güce sahip proje Türkiye'de araziye kurulan en büyük lisanssız güneş enerji santrali olma özelliğini taşıyor.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde Panel montajı tamamlanan 18,7 MWp kurulu güce sahip proje Türkiye'de araziye kurulan en büyük lisanssız güneş enerji santrali olma özelliğini taşıyor. 

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yer alan 300 dönüm alana sahip projede 72 bin adet 260 Wp polikristal Upsolar güneş paneli kullanıldı. 

Deneyimli EPC firması Sunel Enerji tarafından yapılan projenin kurulumunda, her biri kendi alanında uzman 100'den fazla Avrupalı ve Türk mühendis ve teknik eleman görev aldı. 

Her gün yaklaşık 500 kWp güneş paneli montajı yapılarak tamamlanan proje artık geçici kabule hazırlanıyor. 

Rüzgarın ve güneşin eksik olmadığı Küçük Köpekli dağının eteklerine şimdilik Amerikalı bir firma tarafından 210 dönümlük, güneş enerji panelleri takılıyor.