Aslen Nevşehirli olan ve yıllarca işçi olarak çalıştığı firmayı devralarak patronluğa adım atan hemşehrimiz Salih Taşdirek, Türk-Alman Tıcaret Ve Sanayı Odası TATSO ( TD-IHK ) Yönetim Kuruluna seçildi.

TATSO Yönetiminde Bir NEVŞEHİRLİ....

TATSO (TD-IHK),​ Almanya ve Türkiye Arasinda ticari bir köprü vazifesi görmektedir. TATSO Üyeleri Alman ve Türk sirketlerinden olusmaktadir. Genel Kurul sonrası oluşan Yönetim Kurulunda 7 Alman, üye 7 Türk üye olmak üzere toplamda 14 kişi bulunuyor. Bu isimler içerisinde şimdi Nevşehirli iş adamı Salih Taşdirek'te yer alıyor.
                  
Almanya da yaşayan başarılı iş adamı Salih Taşdirek, www.fibhaber.com a yapmış olduğu açıklamasında "İnşaallah diger görevime ek olarak bu ülkeler arasi yeni görevimde de vatanimiza ve milletimize daha faydali olacagim. Büyük biz azimle Ülkemiz icin calisacagim. Özelliklede ülkemizden ve Güzel Nevsehirimizden Yurtdisina acilim yapmak isteyen girisimci kardeslerimizin Almanyada gözü kulagi olacagim."  dedi.                


Alman sanayi ve ticaret odalarında başkan yardımcılığı görevini yürüten tek Türk olduğunu vurgulayan Taşdirek açıklamasının devamında; TOBB Başkanı Rifat Hisarciklioglu'na da göstermiş olduğu destek ve güzel calışma ortamindan dolayi cok tesekkür etmek istiyorum. Rifat Baskanim Türkiyede yasiyor Ama sanki Almanyada yasiyormuş gibi Almanya'da da çok seviliyor vesayiliyor. Ve itibar görüyor. Rifat Baskanin sözleri Almanyada büyük değer görüyor. Kendisine, acilis konusmasinda 15 temmuz Darbe girisiminden Bahsettigi icinde ayrica minnettarim dedi.

TD-IHK TOOB ve Alman odalar birligi'nin ortaklaşa kurdugu Türk Alman Ticarat ve Sanayi Odasının Berlin Büyükelciliginde düzenlenen Genel Kurulunda TATSO Yönetim Kuruluna seçilen Nevşehirli hemşehrimiz Salih Taşdirek'i tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Nevşehirli iş adamı Salih Taşdirek'i tebrik ederek kutladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Berlin’de gerçekleştirilen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu'na katıldı.​ Genel Kurul’da konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Türk ve Alman işadamlarını birlikte yatırıma davet etti.Hisarcıklıoğlu, Alman işadamlarına “Sizde para var, bizde cesaret. İşbirliği yapalım. Siz parayı ortaya koyun, biz cesareti, işgücünü koyalım. Hep beraber kazanalım” çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünyanın 16., Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olduğunu, İtalya ve Çin’in arasındaki sanayi devi olan bir ülke konumunda bulunduğunu ve bugün Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye’de müthiş fırsatlar bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu “Ağaçtan elmayı alabilmek için Türkiye’de merdivene ihtiyacınız yok.
Elinizi uzatsanız elmayı toplayabilirsiniz. Müthiş fırsatlar var, her alanda fırsat var. Onun için Alman dostlarımızı Türkiye’de yatırım yapmaya, iş yapmaya davet ediyoruz. Bunun farkına varan ülkeler hızla Türkiye’ye geliyor. Sadece Türkiye değil Türkiye’nin hinterlandı Hırvatistan’dan başlar. Kuzeyde Rusya dahil olmak üzere Ortadoğu, Güney Afrika’ya kadar Afrika, Türkiye’nin hinterlandıdır. Gelin buralarda beraber iş yapalım. Müthiş fırsat var. Irak’ta biz birinci yatırımcıyız.” dedi.


Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO ) Genel Kurulu’na katılmak için Berlin’e giden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nde Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile biraraya geldi.​ Hisarcıklıoğlu, Berlin temasları çerçevesinde, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ı ziyaret ederek, başarı dileklerini iletti. Ayrıca, Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Dr. Eric Schweitzer ve Genel Sekreteri Dr. Martin Wansleben ile de görüştü.

01.12.2016 da Yeni secilen TATSO Yönetim kurulu üyeleri Ortada Alman Rolf Königs TATSO BASKANI, onun yanindaki Almanya Frankfurt Müsiad Baskani Musa AYDIN, Ordadaki TATSO (TD-IHK) yönetim kuruluna secilen Alman Dr. Alexander Winkler - Deutsche Bank ' in yönetim kurulu üyesi onun yanindaki yine Musa AYDIN