Türkiye İhracat Haftası etkinliği çerçevesinde düzenlenen Avrupalı Türk Markalar Birliği Zirvesi’nde Avrupa’da marka olmanın yolları ve Avrupa’ya ihracatın yeni fırsatları masaya yatırıldı. ‬İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İhracat Haftası etkinliğinde IHK Hanau (Almanya Hanau - Ticaret Odası) Başkan Yardımcısı Nevşehirli Değerli hemşehrimiz Salih Taşdirek, Avrupalı Türk Başarı Ödülüne layık görüldü.
Nevşehirli gururumuz Gurbetçi İş Adamı Salih Taşdirek ödülünü TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden aldı.

Türkiye İhracat Haftası etkinliğine, Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'de katıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 66 ülkeden 700 iş adamının katıldığı hafta etkinlikleri, 3 Kasım'da sona erecek. Etkinlikler boyunca yerli ve yabancı ihracatçılar, iş görüşmeleri gerçekleştirecek.​

Nevşehir Gündemin adresi FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli Değerli hemşehrimiz Sayın Salih Taşdirek'i kutluyor, başarılarının devamını dileriz.




Salih Taşdirek Kimdir ? Almanya’da, işçi olarak çalıştığı köklü Alman firmasını satın alan Türk iş adamı Salih Taşdirek, Avrupa Merkez Bankası’nın da dahil olduğu önemli kurum ve kamu kuruluşlarına akıllı anahtar-kilit sistemleri hizmeti sunuyor.
Aslen Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çat kasabası nüfusuna kayıtlı olan 1962 doğumlu Salih Taşdirek, 35 Yıldır Almanya'da yaşamaktadır. Evli ve 4 çocuk babası olan Taşdirek, 1871 yılında kurulan Almanya Sanayi ve Ticaret Odası'nda IHK Main-Kinzig-Kreis (Hanau – Gelnhausen – Schlüchtern) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olup,  Aynı zamanda Yabancılar Meclis Başkanlığı görevinide yürütmektedir. Başarılı Faaliyetlerinden dolayı Almanya'da Valilik ve Bakanlık nezdinde 2 tane özel Başarı ve Onur Ödülü almıştır. Taşdirek hala hazırda Almanya'nın Frankfurt kentinde Anahtar, kilit ve güvenlik sistemleri üzerine faaliyet gösteren ERBACHER + KOLB GMBH şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

İşte haklı gururumuz olan Salih Taşdirek'in bu büyük ödülden 5 gün önce Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com'u ziyaretinden...