Türkiye’nin kırsalını kalkındırıp Milli Kalkınma Hamlesinin sağlam temellerde devam etmesine güç veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yatırımcılarını müjdeli haberleri vermeye devam ediyor.

Nevşehir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'dan yapılan yazılı açıklamada, Nevşehir’de Sözleşme imzalamaya hak kazanan 7 adet yatırımın toplam tutarı yaklaşık 13 milyon TL, TKDK tarafından desteklenecek tutar ise 6.7 milyon TL olacağı belirtildi.

TKDK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

IPARD II Programı Dokuzuncu Başvuru Çağrı Dönemi, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri ve Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbirinden, İkinci Grup Desteklenmek Üzere Seçilen Başvurular Listesi’nde, Nevşehir’den 7 adet yatırım yer aldı. Sözleşme imzalamaya hak kazanan 7 adet yatırımın toplam tutarı yaklaşık 13 milyon TL, TKDK tarafından desteklenecek tutar ise 6.7 milyon TL olacaktır.

Projelerden 2 adedi Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi-Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi Ve Paketlenmesi alt tedbiri, 3 adedi Süt Üreten Tarımsal İşletme alt tedbiri, 1 adeti Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletme alt tedbiri ve 1 adedi Yenilenebilir Enerji Sektörü alt tedbiri kapsamında destek almaya hak kazanmışlardır.

Seçilen 7 adet yatırım ile beraber Dokuzuncu Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında Nevşehir’de desteklenecek yatırım miktarı 30 adete, toplam yatırım tutarı 19,15 milyon TL, TKDK tarafından desteklenecek tutar ise 10,18 milyon TL’ye yükselmiştir.

Bunun yanı sıra 9. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında alınmış olan diğer projelerin incelemeleri devam etmektedir.

Yapılacak yeni yatırımlar ile sürdürülebilir temiz enerji yatırımları yanı sıra tıbbi aromatik bitki üretimine yönelik destekler ve modern ahır işletmeleri TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü vesilesi ile Nevşehirimize kazandırılmış olacaktır.