Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğüne 12. Başvuru çağrı döneminde proje sunan ve incelemesi tamamlanan başvuru sahibi ile Kurum binasında İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK ile sözleşme imzaladı.

Sözleşme imzalanan projenin toplam yatırım tutarı 622.312,78 TL olup bu yatırıma sağlanacak hibe tutarı 312.157,09 TL’dir.  Projenin yapım işleri harcaması 282.589,87 TL, makine ve ekipman harcaması ise 151.296,36 TL, hizmet alımları ve genel harcama tutarı ise 46,355,42 TL olduğunu belirten ASİLTÜRK, söz konusu projeye % 65 tutarında hibe desteği sağlanacağı ve bu projenin 5 ay gibi bir sürede tamamlanması gerektiğini belirtti.

Destek sağlanacak projenin daha önce 9. Proje başvuru çağrı döneminde kurumumuza sunulduğu ve projenin tamamlandığı ancak eksikliklerin tespiti üzerine yatırımın modernizasyonuna ihtiyaç duyulduğu kısa sürede anlaşıldığını söyleyen ASİLTÜRK, gerçekleştirilecek yatırımın Kozaklı ilçesinde de örnek projelerden biri olması Kurumumuz içinde ayrıca bir önem arz edeceğini vurguladı.

Sözlerine son verirken et tavuğu (broyler) projesinin ilimizde ihtiyacın çok olduğunu vurgularken, entegre bir tesisi de bu yatırımların tetikleyeceğini söyledi.