Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kılıç, öğretmen ve öğrenci veliler kermes düzenleyip yaptıkları faaliyetlerle para toplayıp Burkina Faso'da su kuyusu açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Kalite Takip Sistemi- Şubat Mart Ayları-Okul Tarafından Gerçekleştirilen Örnek ve Özgün Uygulama/ Proje Alanı- Faaliyeti Kapsamında okulumuz Stk'larla işbirliği yaparak Burkına Faso'da bir su kuyusu açılmasını sağladılar.

Burkına Faso Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. 1983 yılında Thomas Sankara önderliğinde gerçekleştirilen devrim neticesinde ismi, onurlu insanların yaşadığı anayurt anlamına gelen Burkina Faso olarak değiştirilmiştir.  Açılan bu su kuyusuna Hz.Hüseyin  ( r.a.) su kuyusu ismi verilmiştir.

Bu projenin gerçekleşmesine katkıda bulunun sivil toplum örgütlerine ve Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kılıç ve öğretmen arkadaşlara çok teşekkür ederiz.