Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) işbirliği ile Kariyer günleri - Okur Yazar buluşmaları çerçevesinde Ürgüp TESAN Fen Lisesinde "Asım’ın Nesli Ve Ustaları" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yazar, Öğretmen SADED Başkanı Tahir Fatih Andı konferansta Asım ve Asım’ın Nesli ‘nin ne anlama geldiğini katılımcılara anlattı. 

Asım’ın Neslinin bu salonu dolduran gençler olduğunu söyleyen Andı, bu ülkenin, bu bayrağın gençlerin omuzlarında yükseleceğini ve gençlere güvendiklerini vurguladı.

Yazar Tahir Fatih ANDI öğrencilerimize Asım’ın nesli derken iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; Vatanına, Milletine ve Dinine sahip çıkan, dahası bunları yüceltmek için tüm imkanları seferber eden bir gençlikten bahsedildiğini anlattı.

Mehmet Akif Ersoy’ un Çanakkale Şehitleri Şiirinde Asım’ın Neslini neden yücelttiğini, Asım’ın Neslinin Ashab-ı Suffe’ den Asım Bin Sabit örnek alınarak sembolleştirildiğini, gerçek Asım’ ın neslinin milletin ta kendisi olduğunu ifade etti.

Tahir Fatih Andı, Mehmet Akif’ in Milli ve yerli bir şair olduğunu ve gençlerimize onu daha iyi anlatmamız gerektiğini söyleyerek konuşmalarını tamamladı.
Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir ve Okul İdarecileri, Öğretmenler, Öğrenciler katıldı.