Nevşehir’in Avanos ilçesindeki Güray Müze’de TRT fotoğraf sanatçılarının ‘Fotoğraflarla 23 Nisan Tarihi Sergisi’ ile TRT tarafından bu yıl 39’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Şenliği başladı. Şenliğe 26 ülkeden 300 ü aşkın çocuk katılıyor.
TRT fotoğrafçıları Ali Ahıskalı, Hüseyin Öğretmen ve Süleyman Yurdakul’un 1979 yılından günümüze kadar gerçekleştirilen TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde çektikleri 100 fotoğrafın yer aldığı Fotoğraflarla 23 Nisan Tarihi Sergisi’nin açılışı,  Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ ile Eşi Songül AKTAŞ, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER ve 39.TRT Uluslararası Çocuk Şenliği Koordinatörü Yunus Emre TEKİN’in de katıldığı törenle yapıldı.
TRT 39.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin açılışında, Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER‘e, 39.TRT Uluslararası Çocuk Şenliği Koordinatörü Yunus Emre TEKİN fotoğraflarla ilgili bilgiler aktardı.
TRT 39.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğinin açılışında ayrıca dünya çocuklarının onuruna bir de kokteyl verildi. Kokteylde Nevşehir Belediyesi üçlü müzik grubu çocuklara müzik dinletisi sundu. Daha sonra TRT 39.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için hazırlanan pasta,  Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ ile çocuklar tarafından kesildi.
Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, 39.Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, TRT’nin bu yıl 39’uncusunu gerçekleştirdiği  Uluslararası TRT 23 Nisan   Çocuk Şenliği’nin Nevşehir’de gerçekleştirilmesini sağlayan TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA başta olmak üzere şenliğe katkı sağlayan tüm TRT yetkililerine teşekkür etti.
Vali AKTAŞ, uluslararası bu etkinliğin Nevşehir’de gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 26 ülkeden gelen çocukların bir dünya incisi konumundaki Kapadokya bölgesinin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Vali Aktaş “TRT’nin düzenlediği 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğine katılan dünya çocukları, inanıyorum ki bölgemizden güzel anılarla ayrılacaklardır. Onlara hoş geldiniz diyorum. İnanıyorum ki bölgemiz adına da önemli bir farkındalık oluşturacaklardır. Böyle bir etkinliğin şehrimizde yapılmasını sağlayan TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA olmak üzere tüm kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum.“ dedi.