Derinkuyu ilçesinde TKDK (Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) İl Koordinatörlüğünce Hibe Programları toplantısı yapıldı.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya İl TKDK’den Uzman Mustafa Özkan, Uzman Taner Karacan, Uzman Osman Çimen, ilçe Ziraat Mühendisi Ahmet Şahin, İlçe H.E.M. Müdürü Mehmet Gündüz, İlçe Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.
 
Toplantıda Uzman Taner Karacan tıbbi aromatik bilgilerin önemi ve hibe programı üzerine açıklamalarda bulundu. Karacan, “20 proje bizlere sunulacak, bugüne kadar 11 proje aldık. 8 tanesi ile sözleşmesini imzaladık yatırımlar başlayacak. 20 proje bizlere sunulacak. Derinkuyu ilçesinden de proje bekliyoruz. Bitki ekmekle ilgili minimum bir kısıtlama yok. Gelir elde edilecek tablolar doldurulup incelenecek. Kıraç bölgeden en az iki çeşit ürün olmalı, diyoruz. % 50 olarak verilecek hibenin takibi 5 yıl sürecek. İkinci yıl değişmeli ürün ekilecek. Ekinler kontrollü olacak. Bu bölgede sarımsak, aspir ve kimyonu düşündük. 47 çeşit ürün var bu ürünlerden bu bölgede nane, sarımsak, kekik, adaçayı, lavanta ve kekik gibi ürünler ekilebilir. Maksimum  15 kişi proje için müracaat ederse proje hazırlamasına yardımcı oluruz, kursta açarız” dedi.
TKDK’ya Proje için 30 Eylül 30 Ekim tarihleri arasında müracaatlar yapılacak.

Osman Aytekin Derinkuyu dan bildiriyor...