Nevşehir Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Daire Müdürleri, Muhtarlar,  Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında yabancılara yönelik iş ve işlemleri yürütmekte olan kamu personeli katıldı.

Toplantıda; Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mozharul Islam, Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü birer sunum gerçekleştirdi. 

Yapılan toplantıda; Türk halkının misafirperverliği ve yardım severliğinin ülkemizde bulunan yabancıların uyum ve iletişim süreçlerinin sağlıklı yürütülmesinde önemli bir etken olduğu, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiği ve düzensiz göçle mücadele için alınması gereken önlemler değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca; Uluslararası kuruluşlarca finansmanı gerçekleştirilen yardımların yabancılara ulaştırılması süreçlerine yönelik yapılması gereken iyileştirmeler ele alınarak, soru, cevap, görüş ve öneri bildirimleri ile sona erdi.