Nevşehir Ticaret Borsası, 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası Dubai Gulfood Fuarına çıkarma yaptı.

Nevşehir Ticaret Borsası tarafından organize edilen; Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai şehrinde gerçekleşen Körfez Gıda Fuarına (Gulfood 2016) Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı’ın teşrifleri ile borsa Yönetimi , Meclisi ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımı ile ziyaret programı gerçekleştirildi. 

21 Şubat 2016 Dubai Gulfood ( Körfez Gıda Fuarı) 

Bu fuar çerçevesinde ilimiz Nevşehir'in dünya'ya açılması için sektörlere dış pazarlarda yer alabilmesini teminen Nevşehir Ticaret Borsası tarafından etkinlik düzenlendi.

Borsa Yönetim, Meclis ve disiplin kurulundan oluşan heyet Dubai Türk konsolosluğunu ziyaret etti. Dubai Ticaret Ateşesi Serdar Fuat Kumbaracı  ile iki saati aşkın geniş değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyaret sonrasında Ateşe'ye Nevşehir'in meşhur sütle kavrulmuş Kabak Çekirdeği ve Yöresel el sanatlarımızdan Avanos toprağı ile yapılmış Çini tabak hediye edildi.

Özellikle Un , Kabak Çekirdeği ve akabinde Nevşehir yöresine ait diğer gıda ürünlerinde de körfezde nasıl yer alabilmenin karşılıklı istişarelerinde bulunuldu.

"Dubai Gulfood Gıda Fuarı, bir nevi ortak randevu noktası"

Bu fuarın pekçok ülke ve şirketin senelik stratejisinin belirlenmesinde büyük rol oynadığını dile getiren Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, "Dubai bölgesindeki bu fuar, yalnızca Körfez Bölgesi'ne değil, bütün dünyaya hitap etmekte . Burada, genellikle Afrikalı müşteriler , bayiler, Uzak Doğu ve Hindistan'dan iştirak eden iş adamları yer alıyor " diyor ve Dubai Gulfood Gıda Fuarı'nı " ortak randevu noktası" olarak değerlendiriyor.

Nevşehir Ticaret Borsası olarak "Hedefimiz, dünya pazarındaki yerimizi büyütmek ve ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısını artırmak" diyen Salaş, 2016 senesinde Güney Amerika, Uzak Doğu, Güney Kore ve Japonya pazarlarında büyümeye aynı ritimde devam edeceklerini kaydetti.