Nevşehir kalesi çevresinde bulunan Yeraltı kenti içerisinde bulunan Kilise temizlik çalışmalarının ardından gün yüzüne çıkartılıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in az önce yaptığı bu açıklama kamuoyunda büyük heyecan yarattı. 

Buranın altında tarih filan yok. Buralar kilerdi diyenlere tokat gibi cevap . Bu akşam  tarihi göreceksiniz açıklamasıyla büyük merak uyandıran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kendi twitter hesabından yaptığı son açıklamasında: " Evet buranın altında tarih var demiştik. Arkadaşlarımız  resimli büyük bir kiliseye ulaştılar.Temizlik devam ediyor. " şeklinde ifade etti.

Nevşehir Yeraltı yerleşiminin içerisinde bulunan kilise, temizlik çalışması yalan heyeti heyecanlandırırken, kilisenin Nevşehir tarihinin en eski kiliselerinden birisi olduğu tahmin ediliyor. Kilisede renkli freskler dikkat çekiyor..

Henüz tarihi hakkında net bir bilgiye sahip olunmayan kilise hakkında önümüzdeki günlerde yapılacak bilimsel çalışmalalrla daha detaylı bilgiye ulaşılacak.

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Nevşehir’de gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Uygulamaları esnasında rastlanan ve temizleme çalışmaları hala devam eden yer altı şehrinden geçtiğimiz günlerde oldukça ilginç tarihi eserlerde çıkmıştı.

Nevşehir Kalesi altındaki yer altı şehrinde halen GPS ile ölçümlerin ve temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yer altı kentinin temizleme çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekerken, temizleme çalışmaları esnasında idare lambaları, kandil, 12 adet İtalya yapımı Pipo çıktığını da açıkladı.

Bulunan bu eserlerin numaralandırılıp, fotoğraflanıp saklandığını kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kahve dibeği de çıkan yer altı şehrinin tamamen temizlenip Nevşehir ve Ülke turizmine kazandırılması için Nevşehir Belediyesinin çok ciddi bir çalışma sergilediğini de sözlerine ekledi.