Nevşehir'in ilk süt konsantresi üretim tesisi, AKNEV SÜT VE GIDA ÜRÜNLERİ San.ve Tic.AŞ. ye ait süt işletme tesisi düzenlenen açılış töreniyle Acıgöl’de faaliyetine başladı...

Fabrika günlük 70 ton, yıllık 21 bin ton süt işleme kapasitesine sahip olacak. Yatırım ile birlikte istihdam artışı sağlanacaktır. Bölgedeki süt üreticilerinin sütü yerinde değerlendirilecek. Yine böyle bir Süt işleme tesisinin şehrimizde var olması yine TKDK destek konularından olan süt hayvancılığı işletmelerinin kurulmasına büyük katkı sağlayacaktır.Şehrimizde bu ilk  süt konsantresi üretim tesisinin Başta Nevşehirimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. (Detaylar geliyor... www.fibhaber.com da...)

Aknev 70 Tonluk Süt Konsantresi Üretim Tesisi Nevşehir İlimize Acıgöl ilçemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun...

Türkiye’deki ilk süt konsantresi üretim tesisi Nevşehir’de açıldı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteği ile kurulan tesis günlük 70 ton süt işleme kapasitesine sahip.

AKNEV Süt ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi Bölgesine kurulan süt konsantre üretim tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 6 Milyon 500 bin TL’lik bir yatırımla kurulan ve yatırım tutarının yüzde 50’si TKDK desteği ile sağlanan AKNEV SÜT VE GIDA ÜRÜNLERİ San.ve Tic.AŞ. ye ait süt işletme tesisinin açılışı nedeniyle düzenlenen törene; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Acıgöl Kaymakamı Sayın Mustafa Çakır, Gülşehir Kaymakamı Sayın Murat Ertekin,AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Cihan, Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili M.Ali Öbekli,NTSO Yönetim Kurulu üyeleri,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce,Meclis Başkan Vekilleri Mehmet Varol,Zafer İnanır, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver,Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz,Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş,Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli,Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik,Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman,Acıgöl geçmiş dönem Belediye Başkanı İsmail Çavuşoğlu, daire müdürleri, iş adamları ve davetliler katıldı.

Tesisin açılışında konuşan AKNEV Süt ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Akpınar, yaklaşık 50 yıldır süt işleme sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinin Türkiye’nin bir çok ilinde tesislerinin bulunduğu ve Nevşehir’de yatırım yapmak için uzun zamandır çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. TKDK tarafından yaklaşık 3 milyon 250 bin TL hibe desteği sağlanan işletmelerinin Türkiye’deki ilk süt konsantre üretim tesisi olduğunu ifade eden Akpınar, tesislerinde günlük 8 saat çalışma ile 70 ton sütün işlenebileceğini vurguladı.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk ise, kurumlarının 2012 yılında kurulduğunu ve Nevşehir’de 2013 yılından itibaren proje kabulüne başladığını belirterek bu kısa zaman içerisinde 236 projeye yaklaşık 104 Milyon TL tutarında destek sağladıklarını açıkladı. Asiltürk, Nevşehir’de yatırım yapmak isteyen tüm girişimcileri kurumları ile işbirliğine davet ederek girişimcilere her türlü desteği vermeye gayret ettiklerini kaydetti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’de, Nevşehir’in daha fazla üreten bir il olmasını istediklerini belirterek bu kapsamda her yeni yatırımdan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. AK Parti iktidarları döneminde yatırımcıların önünün açılarak yeni yatırımların sürekli teşvik edildiğini vurgulayan Göktürk: “Yeni yatırımlar sayesinde Nevşehir’de üretim sürekli artıyor. Bunun yanında işsizlik oranı da sürekli bir düşüş içerisinde. Bizler bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu konuda TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğümüzün de katkıları çok büyük. Çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan Vali Ceylan ise; Nevşehir’de turizm sektörünün yanında tarımın her geçen gün gelişerek bütyüdüğünü söyledi. Tarımsal üretimin sürekli artmasına karşın bu güne kadar bu ürünlerin işlenmesi konusunda sıkıntılar çekildiğini hatırlatan Vali Ceylan, TKDK desteği ile kurulan işletmelerin bu konuda Nevşehir’de önemli bir açığı kapattığını kaydetti. Açılışı yapılan tesisin Nevşehir’deki tüm süt üretimini işleyebilecek kapasitede bulunduğunu belirten Vali Ceylan, yatırımlarından dolayı işletme yöneticilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelası Vali Ceylan ve AK Parti Milletvekilleri tarafından kesildi. Vali Ceylan ve Milletvekilleri daha sonra tesiste incelemelerde bulundu.


NEVŞEHİR’DE SÜT KONSANTRESİ ÜRETİM TESİSİ AÇILDI

NEVŞEHİR’DE SÜT KONSANTRESİ ÜRETİM TESİSİ AÇILDI

NEVŞEHİR’DE SÜT KONSANTRESİ ÜRETİM TESİSİ AÇILDI